PLANLAMA – YOZLAŞMA VE YOBAZLIK

This post has already been read 11895 times!

planPLANLAMA – YOZLAŞMA VE YOBAZLIK: PLANLANLARIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNE GÖSTERİLEN DİRENÇİLE -YOZLAŞMA VE YOBAZLIK ARASINDA NASIL BİR İLİŞKİ BULUNMAKTADIR.

Merhaba değerli dostlar uzun aradan sonra huzurla dolu merhabalar. Birlikte çalışmalar yaptığımız şirketler-kurumlar ve takımlarla ilerlemeyi-gelişmeyi ölçülebilir hale dönüştürmek adına hedef belirlenir ve hedefleri gerçekleştirecek faaliyetler planlanır. Ve en doğalı hali ile de belirli periyotlarda planlar gözden geçirilerek iş sonuçlarının gerçekleştirilme başarı grafikleri gözden geçirilir. Buraya kadar her şey tamam diyorsunuz evet buraya kadar bir dar boğaz yok veya varsa da aşılıyor asıl dar boğaz planların gözden geçirilme aşamasıdır NEDEN Mİ? veya NİÇİN Mİ? planların gerçekleştirilmemesi adına harika mı harika bırakın Türk sinema dünyasını, Holywood sinema dünyasına parmak ısırtan bahaneler dizilmektedir. Şimdi bir çoğunuz bu bahaneleri üretmek için harcanan enerjinin-zamanın yarısını planları gerçekleştirmeye harcasalar işler daha kolay olacak ve fakat durum böyle olmuyor harika ve başka da bir çaresi olmadığına sizleri inandırmaya çalışılan bahaneler üretilmeye devam edilmektedir. Değerli dostlar burada herhangi bir durumdan şikayet etmiyorum, çünkü şikayet etmeyi sevmiyorum şikayetle beraber en az üç çözümüm varsa şikayet etme hakkımın olduğuna inanlardanım.

Evet nereye geleceksin diye sormaya başladınız, son zamanlarda 2016 yılı ilk çeyrek dönem iş sonuçlarını gözden geçirdiğimiz şirketlerde planların gerçekleştirilmeme gerekçelerine yönelik bahana leri dinlerken birden bire; planları gerçekleştirmeye karşı direnenlerin yozlaşma ve beraberinde yobazlaşma  yani eski usule devama ısrar etme profil resmini sergiledikleri ile ilgili bir görüntüyü algıladım. Umarım algıda bir hata vardır.

PLANLAMAYA DİRENÇ İLE YOZLAŞMA VE YOBAZLAŞMA İLİŞKİSİNE YÖNELİK SİZİN DÜŞÜNDÜKLERİNİZ NELERDİR?

Sürekli yenilikçi ve daha farklı ne yapabiliriz heyecanı yaşanacak günlere

Sevgiler-selamlar

 

Aysel EVRAN

  • Stratejik Planlama ve Aile Şirketleri Danışmanı 
  • Masadan sahaya devlet siyaset aile şirket aile ülke üniversite toplum birey yönetimi®
  • Bir Fularlık fark®
Share

You may also like...