AİLELER VE ŞİRKETLERİ  – II

This post has already been read 12238 times!

Merhaba değerli dostlar ilk buluşmamızda Aile Şirketleri kavramı yerine “Aileler ve Şirketleri” kavramını tercih ettiğimiz konusunda biraz beyin fırtınası yapmaya çalışmıştık. Evet Sizdeki cevaplar neler oldu?
Bu buluşmamızda Aileler ve Şirketlerinin sürdürülebilirliğine dair paylaşımda bulunacağız
Sosyo ekonomik yaşam üzerinde hayati rol oynayan aileler ve şirketlerinin uzun ömürlü olmaları sağlanabilir, uzun ömürlü olabilmeyi gerçekleştirmenin bazı kilometre taşları vardır.
Şirketlerde bireyler gibidir. Nasıl mı? Şirketlerde doğarlar bir anneleri veya babaları yani kurucuları vardır. Kurucular şirketi doğurmanın heyecanında gecesini gündüzüne katarak belki de uykusuz 72 saat çalışarak çocuğunu büyütür. İşte bu çocuk gün gelir delikanlı veya genç bir kız olur. Genç kız ve delikanlı da büyüyerek yeni evlatlara sahip olabilir. Kurucu lider kurduğu şirkete yeni şirketler katabilir. Gün gelir şirkette her canlı gibi ömrünü doldurabilir yani ölebilir. Amma velakin şirketler ölmeyebilir mi? NASIL MI?
Canlılar ölmemek için neslinin devamı için evlat ve torun sahibi olur. Şirketlerinde ölmemesi diğer bir değişle sağlıklı olarak hayatına devam etmesi adına çalışmalar yapması gerekir. Evet gerekir de ne gerekir diye sormaya başladınız. İsterseniz nelerin yapılması gerektiğini gelecek bilgi paylaşımlarımıza bırakalım ve de birlikte ne yapılması gerektiği konusunda beyin fırtınası yapalım.
Gelecek buluşmalarımızda Aileler ve Şirketlerinin uzun ömürlü olmasını sağlayacak sırları paylaşacağız.
Sevgiyle kalın

Aysel EVRAN

  • Gelişim Ortağınız
  • Stratejik Planlama ve Aile Şirketleri Danışmanı 
  • Masadan sahaya devlet siyaset aile şirket aile ülke üniversite toplum birey yönetimi®
  • Bir Fularlık fark®

Share

You may also like...

1 Response

  1. Cemil Çaliskan dedi ki:

    Tesekkür ederiz iyi günler