GÜN BATIMINI SEVMEK – İNSAN ÜZGÜN OLUNCA GÜN BATIMININ TADINA DAHA İYİ VARIYOR.

This post has already been read 11086 times!

GÜN BATIMINI SEVMEK – İNSAN ÜZGÜN OLUNCA GÜN BATIMININ TADINA DAHA İYİ VARIYOR.
Gün batımı neden sevilir? Gün batımı ile hüzün neden birlikte anılır? Hüzün de ve hüzün ile ilişkili gün batımı yeni bir açılım mıdır? Gündüz kadar aslında geceye de ihtiyaç vardır. Tüm aydınlanmalara karanlıklar da mı gelişir.

KÜÇÜK PRENS KİTABI İLE GELENLER : GÜN BATIMINI SEVMEK
Zaman zaman okuduğunuz bir kitap size yüzlerce kitap okunmasına neden olur ve-ya yüzlerce sayfa yazdırır. Daha önce okuduklarınızı, duyduklarınızı, işittiklerinizi, gördüklerinizi algıladıklarınızı, yaşadıklarınızı veya yaşayamadıklarınızı sentezleyerek bir potada erittirir ve yeni yepyeni bir oluşuma neden olabilir. Bu okunan kitap kadar sizin sentezleme, bir araya getirme ve bir potada eritme arzu- istek ve hissinde de olmanız gerekir. Zira Küçük Prens kitabını daha önce defalarca okumuş ve okutma seanslarını gerçekleştirmiş birisi olarak daha önce böyle bir araya getirme, çerçevelendirme isteği oluşmamıştı galiba. Şimdi şu anda nasıl bir his nasıl bir algılama oluştu ki, Küçük Prens kitabında okunan nerdeyse her bir satır bir koleksiyon serisi oluşturma telaş sarmalına sardırdı.  Koleksiyon serisinin parçalarından birisi de “GÜN BATIMINI SEVMEK” ifadesi oldu.
Evet hemen hemen herkes gün batımını sever. Neden acaba ? gündüzün telaşı bittiği için mi? Gün içerisindeki yoğun, derin ve belki de biraz yorucu olan koşuşturmanın sakinleşeceği için mi? Gündüz kendinden kopuş, kendine yabancılaşmanın verdiği huzursuzluğun gün batımı ile kendine dönüş kendin ile yeniden tanış olmak için mi? EVET NE DERSİNİZ SİZİN SORULARINIZ VE CEVAPLARINIZ NELER OLABİLİR?
GÜN BATIMINI SEVMENİN GÜCÜNÜ YAKALAMANIZ DİLEĞİYLE;
Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel EVRAN

  • Gelişim Ortağınız
  • Stratejik Planlama ve Aile Şirketleri Danışmanı 
  • Masadan sahaya devlet siyaset aile şirket aile ülke üniversite toplum birey yönetimi®
  • Bir Fularlık fark®

Share

You may also like...

2 Responses

  1. haluk dedi ki:

    İNSAN ÜSGÜN OLUNCA >>-> İnsan Üzgün Olunca
    olacak sanırım… :)

    Aysel Hanım O kadar hızlı düşünüyor ve yazıyor ki, böyle harf hatalarının olması kaçınılmaz…

  2. Aysel Evran dedi ki:

    Merhaba Haluk bey
    aynen öyle o kadar hızlı düşünüyoruz ki ve hatalar yapıyoruz ve güzel dostlarımızda bizi böyle hatırlıyor ve bize dönüşler yapıyorlar
    sevgiler ve selamlar