Sürdürülebilir Şirket Yönetimi-VII

This post has already been read 1027 times!

Şirketlerin Ekonomik Hedefleri ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Sürdürülebilir şirket yönetimi kapsamında başlattığımız yazı dizisinin önceki duraklarında rekabet ortamında şirket yönetiminde sürdürülebilirliğin önemi, sürdürülebilir şirket yönetim parametreleri, iş yönetiminde süreklilik olgusu, sürdürülebilir iş yönetiminin gereksinimleri, şirketlerin fonksiyonları, Şirket Sürdürülebilirliğini Etkileyen Soyut Faktörler, Şirket Sürdürülebilirliği İle Profesyonellik arasındaki ilişki, İş Hedeflerine dair  paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Şirketlerin Ekonomik Hedefleri” ile yolculuğumuzun sürdürülmesine ne dersiniz?

Şirketlerin temel de sosyal ve ekonomik olmak üzere iki ana hedef grubu bulunmaktadır ve bu iki ana grup iç içe geçmiş hedeflerdir. Her birinin çerçevesine baktıktan sonra hedef oluşturulmasında fayda var. Bu durakta ekonomik hedeflerin neler olduğuna, gelecek durakta da sosyal hedeflerin neler olduğuna bakıldıktan sonra her bir grup bazında hedeflerin nasıl oluşturulabileceğini uygulamlardan örneklerle paylaşma faydalı olacaktır.

Ekonomik hedefler

Şirketlerin sahip olduğu ve olacağı varlıklar : faaliyet gösterilen sektörde varlığını sürdürmek ve bunun için sahip olunan varlıkların sürdürülebilirliğini sağlamak,

İşletmenin varlığı veya hayatta kalması, işletmenin temel hedefidir. İş hayatında kalarak diğer hedeflere ulaşmak, her işletmenin temel amacıdır.

Yatırım Getirisi: İster kamu kuruluşu, ister özel işletme olsun, yatırım getirisi önemli bir ekonomik hedeftir. Yatırımın Getirisi, özel şirketler için daha önemlidir. Yatırımlarından kar elde etmek zorundalar. Yatırım getirisi ile birlikte aşandada yerini alan bir diğer hedef kar maksimizasyonudur.

Büyüme: işletmenin dikey ve-ya yatay da çeşitlilik ile büyümesini sağlaması

İnovasyon: tüm işletmelerin geçerli ekonomik hedefi  müşteri yaratmaktır, bunun için de pazarlama ve yenilik yapabilmeyi sürdürmek. Pazarlama ve inovasyon sonuç verir, geri kalan her şey maliyettir.

Bu dönemde daha fazla büyümek gerekli değildir, ancak sürekli daha iyi büyümek önemlidir. Bu nedenle yenilikçilik, yani işin daha iyi büyümesi için yeni, uygulanabilir operasyonların getirilmesi gereklidir.

Pazar Payı: Bu, işletmeye daha fazla güç veren ekonomik bir hedeftir

Gelecek durakta “Şirketlerin Sosyal Hedefleri“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...