Etkili Yönetim Sırları -II

This post has already been read 998 times!

Performans Standartlarının Oluşturulması????
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Etkli yönetim sırları ile ilgili başlattığımız yazı dizisinin bir önceki durağında yönetim, yöneticiliğin kilit soruları, yönetimin temel performans göstergeleri kapsamında özet bir giriş yapmaya çalıştık.

Bu durakta yöneticilerin, yönetimin başarısını, etkililiğini ifade eden, açığa çıkaran “Performans Standartlarının Oluşturulması” odaklı beyin fırtınası yapılmasına ne dersiniz?

Performans standartlarının oluşturulması için öncellikle önemli sonuç alanlarını belirlemekte fayda var. Diğer bir değiş ile ölçülecek iş sonuçları, hedefleri netleştirilmelidir. Hedefler ve hedeflere ulaşılacak performans göstergelerinin tanımlanması ve sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi adına oluşturulacak performans standartları spesifik, ölçülebilir ve zaman sınırlı olması gerekir. Oluşturulan performans standartlarının periyodik olarak gözden geçirilmesi beraberinde “ölçüme dayalı yönetim kültürünü getirir.

Ölçüme dayalı yönetim anlayışını uygulayan şirketlerde performans standartlarına ulaşmak, ödüllendirme mekanizmasının yapı taşını oluşturmaktadır. Unutmayın, “Ölçülmek istenen iş konusu yapılması gereken bir faaliyettir.

Performans standartlarının belirlenmesi ve bu kriterlere göre değerlendirmelerin yapılması sürecinde dikkat edilmesi gereken kritik faktörler :

Performans standartlarını belirledikten sonra, ne beklediğinizi kontrol etmek.

Bir görev atadığınızda ve bir performans standardı belirlediğinizde, işin programda ve önceden kabul edilen standarda göre yapıldığından emin olmak için çalışanla düzenli olarak kontrol etmeyi de düzenlemek.

Çalışanlar, yöneticilerin standartları belirleyecek kadar özen gösterdiğini ve daha sonra standartların karşılandığından emin olmak için onlarla kontrol ettiklerini bildiklerinde işlerinin önemine daha fazla değer verirler.

Belirlenen performans standartlarına göre çalışmaları gerçekleştirmek adına sorulması gereken kritik sorulardan birisi, iş dünyasında başarı için en önemli kalite parametresi nedir?

“Odaklanma!” cevabı sizlerde neleri çağrıştırdı ve niçin odaklanma? Kesintisiz dikkat dağıtıcı bir dünyada, telefon görüşmelerinden , sesli postalardan kısa mesajlara, İnternetten etrafınızdaki insanlara kadar tüm bu olabildiğince gürültülü bir dünyada tek bir konuya, o andaki düşüncelere kaliteli bir şekilde nasıl odaklanabiliriz? Cevabımız ne olursa olsun tek bir gerçek var başarı için odaklanma kesinlikle gereklidir. Aslında, hayattaki tüm gerçek başarı, zamanınızı, dikkatinizi ve yeteneklerinizi işinizdeki başarınız üzerinde fark yaratabilecek bu birkaç göreve konsantre etme yeteneğini geliştirmekten geçer.

Sonuç olarak; temel iş sonuç alanlarını tanımlamak ve performans standartlarını belirlemek için gerçek amaç odaklanabilmektir. Odaklanmayı sağlamak için neler yapabiliriz?

Gelecek durakta “Odaklanmak” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ

Share

You may also like...