Öğrenen Organizasyonlar-VII

This post has already been read 1173 times!

Değişim Yönetimi???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Öğrenenler organizasyonlar odaklı başlatılan paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında öğrenen organizasyonların tanımı, özellikleri ve öğrenen organizasyonlara dönüşüm gerekleri, öğrenen organizasyonların yapı taşları, öğrenme ve performans uzmanları, öğrenen organizasyonlarda kültür oluşumu ve liderlik olgusu, öğrenen organizasyonlar ve liderlik yeteneklerine dair paylaşımlar yapmaya çalıştık

Bu durakta  “Değişim Yönetimi“ ile ilgili zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Değişim yönetimi, liderlerin, insan kaynakları yöneticilerinin, öğrenme uzmanlarının temel yetkinliğinde olması gereken bir parametredir ve tüm değişim projeleri değişim yönetimi felsefesi ile ele alınmalıdır. Öğrenen organizasyonlar sürekli değişim çevrimi içerisinde olduklarından dolayı, öğrenen organizasyon kültürünün sürdürülebilirliğini sağlamak adına; değişim esnekliği, duyarlılığı ve değişim ile gelebilecek stres yönetimi konularında gelişim programlarına katılarak değişim yetkinlik becerilerin güçlendirmelidirler.

Değişim yönetim gelişim programlarında geçmiş ve bu ilkeleri içselleştirmiş bireylerin iletişim stratejileri, mekanizmaları iyi gelişmiş ve etkilidir. Özellikle liderler yetki düzeyleri, karar verme parametreleri konusunda açıktır ve karar verme tuzaklarından kaçınmak için etkili, işbirlikçi karar verme becerileri konusunda gelişmiş reflekslere sahip olmaktadırlar.

Değişim yönetiminin kurallarına göre liderlik sergileyen liderler işbirliğinin gücünün fakında olmak ile birlikte işbirliğini mümkün kılan araçlara sahip olmanın avantajını kullanırlar.

Değişim yönetiminin esnekliğini yakalayabilmek adına

Şirket genelinde uzman bilgisini yakalamak, oluşturmak ve paylaşmak.

Öğrenmelerin projelerden alınmasını ve yeni insanlar ve ekipler tarafından erişilebilir olmasını sağlamak.

Fikirlerin yakalanmasını, filtrelenmesini, değerlendirilmesini ve geri bildirilmesini sağlamak için inovasyon stratejileri, süreci, araçları ve becerileri ile desteklenen bir inovasyon kültürüne geçişi gerçekleştirmek

Öğrenen organizasyonların oluşum sarmalında değişim, sürekli öğrenme ve inovasyonun bir birini anlamlı şekilde beslediği görüşmektedir.

Öğrenen organizasyonlarda yetenek geliştirme ve transfer edilmesini sağlayan “etkileşimli öğrenme ve gelişim forumları” düzenlenir. Periyodik olarak düzenlenen bu forumların sonuçları bazı özel metrikler ile iş sonuçları bazında değerlendirilir. Etkileşimli öğrenme ve gelişim forumlarına müşteriler, tedarikçilerin katılımı da sağlanır.

Gelecek durakta “Öğrenme Yolcıluğunda Yeni Çalışan Profili “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...