Sanayi Ürünlerinde Dijital Pazarlama -II

This post has already been read 1199 times!

İşletmeler arası ticaretin, B2B’nin detayları ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Sanayi ürünlerinde – sektöründe dijital pazarlama kapsamında başlatılan paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında şirketler arası ticarette dijitalleşmenin gerekliliğine dair özet paylaşımda bulunmaya çalıştık

Bu durakta “İşletmeler arası – B2B ticaretin detayları”na yakından bakılmasına ne dersiniz?

Tüm ticaret türlerinde olduğu gibi B2B e-ticaretinde bir yol haritasının olması kaçınılmazdır. Ve bu yol haritası hedefler ve plan ile başlatılmalıdır. Bir ürün düşünün şekli, rengi ve ve işlevselliği hakkında net talimatlar olmadan bir ürünü üretmek mümkün olmadığından, benzer bir şekilde, net ve vizyon sahibi bir B2B stratejisi olmadan etkili bir B2B elde etmek mümkün değildir.

Dijital pazarlama platformunda geliştirilecek strateji; müşterilerden tedarikçilere, distribütörlere, B2B e-pazar yerlerine ve finansal kurumlara kadar entegre bir mimariyi kapsamalıdır. Entegratif mimariyi kapsayan stratejiler ve bunlara bağlı planlar geliştirilirken bir kez daha B2B’nin çerçevesine göz atalım.

B2B; bir şirketi dijital olarak ağa bağlı bir işletmeye dönüştürmek için temel olarak iş modelini yeniden düşünmeyi içerir – sistemlerin, verilerin ve uygulamaların uçtan uca entegrasyonunu sağlayan yapıyı uygulamaya almak demektir. Bu bağlamda B2B stratejilerini geliştirirken, bilgi teknolojisi alanındaki sürekli değişimlerin getirdiği zorlukları dikkate almalıyız.

Bugünlerde dijital ekonomi bağlamında çalıştığımız şirketlerde stratejiler oluşturulurken, teknolojinin yanı sıra, müşteri geri bildirimlerini, kıyaslama verilerini, kullanım istatistiklerini, rekabetçi analizleri, mevcut güçleri ve mevcut yetenekleri de dikkate alıyoruz.

Stratejik planlama ve stratejik yol haritasının oluşumunun doğasında yer alan kısa, orta ve uzun vadeli entegrasyon hedeflerinin belirlenmesi de iş ajandalarındaki yerini almaya başladı.  Strateji planladıktan sonra, entegre bir kurumsal hedefe doğru ilerlemenin bir diğer adımı şirketin ihtiyaçlarını ve entegre olacağı ortak şirketlerin ihtiyaçlarını incelemektir. İhtiyaçlardan stratejilere gidenlerde var. Tercih strateji oluşturan partnerlerin yaklaşımlarına göre değişebilir.

Gelecek durakta “Sürdürülebilir B2B Sürecinde Planlamanın Detayları”  ile yolculuğumuza devam edebilmek dileğiyle ;

  Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...