Sanayi Ürünlerinde Dijital Pazarlama -II

This post has already been read 1164 times!

İşletmeler Arası – B2B Ticaretin Detayları ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Sanayi ürünlerinde – sektöründe dijital pazarlama kapsamında başlatılan paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında şirketler arası ticarette dijitalleşmenin gerekliliğine dair özet paylaşımda bulunmaya çalıştık

Bu durakta “İşletmeler arası – B2B ticaretin detayları”na yakından bakılmasına ne dersiniz?

B2B e-ticaret, bir işletmeden diğerine, bir işletmeden diğerine bir tür işlem içeren elektronik ticaretteki bir kısaltmadır. İki veya daha fazla işletmenin elektronik veya dolaylı olarak bilgi alışverişinde bulunması, bir işlemle sonuçlanmas faaliyetler dizgisi B2B olarak tanımlanmaktadır. Birden fazla kuruluş, tek bir işlemin parçası olarak bilgi alışverişinde bulunur. B2B e-ticaretteki işlemlerdizininde ; geleneksel satın alımlar, fiyat teklifi talebi, yeni hesapların oluşturulması, sipariş yönetimi ve durum bilgileri gibi diğer ilgili ticari faaliyetler yer alabilir.

Birkaç temel güç, B2B e-ticaretin patlayıcı büyümesini yönlendirdi:

Küresel ticaret, dinamik iş ilişkileri, fiyat farklılıklarının ortadan kaldırılması,

Yeni ürün geliştirmede işbirliği, tahminler ve ikmaller

Piyasa güdümlü ekonomilere geçiş ihtiyacının oluşması

Fiyat ve işlevsellik kritik kalsa da, müşteri hizmetleri ve katma değerli ilişkiler ticaretin ve rekabet avantajının yeni itici güçleri haline gelmesi

Başarılı, etkin ve sürdürülebilir B2B e-ticaret sürecinde başarılı olmak adına nelere ihtiyacımız olabilir?

B2B e-ticaret sürecinde başarlı olabilmek adına:

Her konuda olduğu gibi B2B stratejisini geliştirmek: oluşturulacak strateji; işin İnternet üzerinden entegre edilebileceği iş süreçlerini, teknolojiyle ilişkili faydaları ve geçiş için gerekli diğer kaynakları açıkça belirtmelidir.

Benchmarking : rakiplerin, benzer iş kollarında faaliyet gösteren şirketlerin B2B sürecinde nasıl başarılı uygulamalar geliştirdiklerini değerlendirin ve kıyaslayın.

Entegrasyon sürecinin mimarisini şekillendirmek : Kısa, orta ve  uzun vadeli entegrasyon hedeflerini belirlemek. Başarılı bir uygulama için, hem kısa vadeli hem de uzun vadeli entegrasyon hedeflerinin belirlenmesi çok önemlidir.

Doğru çözüm ve çözüm sağlayıcısını seçmek : Doğru, verimlik ve etkin B2B çözümü ile ilgili şirket, ticaret ortakları ERP, CRM, eski sistemler, portallar ve veritabanları ile kolay, güvenli ve güvenilir entegrasyon sağlayan mimariyi tasarlayabilir. Ortaya çıkan mimari, mevcut iş ilişkilerini temsil etmeli ve dinamik ilişkiler oluşturma esnekliğine sahip olmalıdır. Bu mimari B2B ile birlikte gerekli kurumsal uygulama entegrasyonu için bir yol haritası oluşturmalıdır. Ayrıca Internet güvenliği ve işlem yönetimi sorunlarını da ele almalıdır.

Gelecek durakta “Sürdürülebilir B2B Sürecinin Kilometre Taşları”  ile yolculuğumuza devam edebilmek dileğiyle ;

  Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...