Sanayi Ürünlerinde Dijital Pazarlama -III

This post has already been read 1131 times!

Sürdürülebilir B2B Sürecinde Planlamanın Detayları???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Sanayi ürünlerinde – sektöründe dijital pazarlama kapsamında başlatılan paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında şirketler arası ticarette dijitalleşmenin gerekliliği, işletmeler arası – B2B ticaretin detaylarına dair özet paylaşımda bulunmaya çalıştık

Bu durakta “İşletmeler arası – B2B ticaretin detayları”na yakından bakılmasına ne dersiniz?

B2B sürecinde de kısa, orta ve uzun vadeli planların detaylı yapılması sürecin etkinliğini kuvvetlendirir.

Kısa vadeli planlama da aşağıdaki konularda gelişim yol haritasının oluşturulması;

B2B kapsamında gerçekleştirilecek entegrasyon netleştirilir, tasarlanan entegrasyonun işletme maliyetlerini nasıl azaltabileceği, çalışan verimliliğini nasıl artırabileceği, tedarik zincirini otomatikleştirebileceği ve müşteri ilişkilerini nasıl geliştirebileceğine odaklanılmalıdır.

Seçilen teknolojinin uygulanması ile şirketin işinin neredeyse her yönünü etkileme resminin belirlenmesi, örneğin, müşteri ilişkileri yönetimi, CRM paketleri satış ve destek sürecinin otomatikleştirilmesi.

Müşterilere gerçek zamanlı, kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmanın yanı sıra, tedarik zinciri yönetim sistemleri, B2B e-pazarları ve işbirlikçi ağlar tedarik, stok kontrolü, sipariş yönetimi ve takip süreçlerinin değişmesi.  

Ticari ortakların hangisi  herhangi bir B2B çözümü uyguladığı ile ilgili veri tabanının oluşturulması ve bunlarla entegrasyon modelinin oluşturulması.

B2B e-pazar yerleri ile etkişim mimarisin oluşturulması

B2B ilişkisinin hangi unsurlarının sipariş yönetimi, tedarik ve katalog yönetimi gibi  entegrasyona önceliklerinin belirlenmesi

Entegrasyon hedeflerini belirlemek tek adımlık bir görev değildir. Mimari tasarım, iç ve dış sistemlerin değerlendirilmesi ve bunların resmileştirilmesi için süreçlerin sürekli değerlendirilmesi konularında birkaç tekrarlama gerekir.

Orta ve uzun vadeli planlama sürecinde aşağıdaki konularda gelişim yol haritasının oluşturulması;

 Orta ve uzun vadeli planlama sürecinde sürdürülebilir iş değerini elde etmek için acil B2B ihtiyaçlarının ötesine bakmak oldukça önemlidir.

Uzun vadeli planlama için bir senaryo metodolojisinin kullanılması.

Uzun vadeli plan çerçvesinde oluşturulacak senaryoların iyi sonuçlar vermesi adına aşağıdaki sorulara ve benzer sorulara cevap verilmesinde fayda var:

B2B ilişkileri gelecekte nasıl gelişebilir?

Gelecekte ne tür yeni iş ortakları tedarikçiler, kanallar olabilir?

B2B altyapısı, uygulamalara güvenli, konumdan bağımsız erişim noktaları, günümüzün mobil iş gücü ve genişletilmiş şirket için bir gereklilik sağlıyor mu?

İç operasyonlar, iş ortakları ve müşterileri kapsayan; tüm e-ticaret işletmeleri için bir altyapı sağlayan e-iş ağlarına bütünsel bir yaklaşım getirildi mi?

Gelecek durakta “B2B Mimarisinin Uygulanma İlkeleri”  ile yolculuğumuza devam edebilmek dileğiyle ;

  Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...