Görsel Yönetim –I

This post has already been read 1003 times!

Yönetim ve Görsellik ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

21 yüz yılda her birey neredeyse uzmanlık derecesinde fotoğrafçı oldu, yaşadığı her anı ve bulunduğu mekanı görselleştirme isteği gittikçe artıyor, bu istek şirketler, organizasyonlar ve hemen hemen tüm topluluklarda da görülmektedir.

Oluşan ve gelişen bu istek yönetim sürecinin ve aslında iş dünyasının da ajandasında sistematik olarak yerini aldı ve görsel yönetim, gerçekleştirilen yönetimin görselleştirilmesi vb şeklinde tanımlanmakta başladı. 10 yıldan fazla bir süredir şirketlerinde, organizasyonlarında görsel yönetim ilkelerini uygulayan ve geliştiren  küresel birkaç şirketin başkan yardımcıları ile de bu konuda görüşme fırsatı yakaladık.  Görsel yönetim, yönetimin görselleştirilmesi kapsamında liderler ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler bu konuda paylaşım dizisi oluşturma heyecanımızı tetikledi.

Görüştüğümüz liderlere sorduğumuz ilk soru ile başlayacak olursak:

Pekiyi gerçek anlamda görsel yönetim nedir?

Görsel yönetim:

Neyin önemli olduğuna odaklanmak ve yönetim kurulu – icra kurulu genelinde performansı artırmak için hemen hemen her tür organizasyonda kullanılabilen bir organizasyonel iyileştirme sistemidir.

Performansa odaklanmasını artırmak için güçlü grafik görselleştirme teknikleri kullanarak mevcut organizasyonu oluşturan süreçlere, sistemlere ve yapılara yeni bir boyut katıyor.

Bu yenilikçi yönetim sistemi, kuruluşun misyonu ve hedefleri hakkındaki mesajlarına görünür ve görsel derinlik ve tutarlılık katar; misyonun performansı, grafik hedefleri hakkında bilgi verir, modern işgücü arasında görünür ve var olur.

Şirketin misyonu, vizyonu ve stratejileri ile performansı yeniden şekillendirilmesine  odaklanır.

İkinci sorumuz her yeni kavram, sistemde olduğu gibi görsel yönetimin ilk görünür kazanımları olarak neleri ifade edebilirsiniz?

  Görsel yönetimin görünen kazanımları :

Müşteri memnuniyetinde yüzde 30 – 40 seviyelerinde iyileşme,

Siparişlerin işlenmesinde, operasyonlarda oluşan hatalar da yüzde 33 azalma

 Genel verimlilikte yüzde 25 iyileşme

Çalışan motivasyonunda ve çalışma isteğinde yüzde 20 iyileşme gerçekleştiğini ifade ettiler.

Bu kadar net rakamlara nasıl ulaştınız? diye sorduğumuzda da süreci, sistemi uygulamadan önceki iş sonuçları ile sistemi uyguladıktan 6, 7, 12 ve 18 ay sonra yapılan değerlendirmeleri karşılaştırdığımızda bulduğumuz sonuçlardır şeklinde özet yaptılar.

Gelecek durakta “Görsel Yönetime Doğru Yol Alırken”  ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...