BAŞARI MERDİVENLERİ-VII

This post has already been read 2156 times!

BAŞARI MERDİVENLERİNİ ADIMLAMAK

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Başarı merdivenleri paylaşım dizimizin önceki duraklarında başarının önemi, tanımı, başarılı olabilmenin ilk aşaması olan öğrenme sürecini, kendine güven ve pozitif ifade ile gelen başarıyı ve iletişim-ilişki ağının kurulması sürecini- yolculuğunu, sessizliğin gücü – fısıldar gibi konuşabilmenin gücü, iş ile özel hayat arasında denge kurabilmek ile ilgili beyin fırtınası yapmaya çalıştık. Bu durakta raporlamanın, rapor talep etmenin ve rapor sunmanın başarı merdivenlerini kolaylıkla çıkmasında nasıl bir etkisi olduğunu paylaşacağız.

Rapor neden talep edilir? Veya rapor neden hazırlanır? Gerçekleştirilen bir toplantı gözden geçirme süreci ile ilgili bilgi vermek ve de ilgili sürecin neresinde olduğunu netleştirmek için rapor hazırlanır. Rapor ilerlemenin anlaşılmasının sunulmasıdır diye tanımlarsak raporun ne kadar önemli olduğun anlamış oluruz. Raporlama süreci;  ilgili süreç ile ilgili zayıf, kuvvetli yönleri, varılacak durum ile şimdi durum arasındaki mesafeyi belirttiğinden dolayı oldukça değerli bir Yönetim değerlendirme aracıdır. İşinizin, takımınızın performansını ölçmek ve yükseltmek için ne tür raporlara ihtiyacınız olduğunu iyi tanımlayabilirseniz merdivenin basamaklarından birisini daha tamamlamış olursunuz.

Kişisel olarak kendi gelişiminizi kapsayan bir rapor hazırlamak isterseniz nelere ihtiyacınız olabilir veya hangi kilometre taşlarını tamamlamanız gerekebilir?

Kişisel gelişimi gösteren rapor hazırlama süreci

  • Öncellikle hangi konuda kendinizi geliştirmek istiyorsanız o konudaki hedefinizi çok iyi tanımlayın, yazın.
  • Hedefinize varılması adına gerçekleştirmeniz gereken faaliyetleri yazın.
  • Hedefi birlikte gerçekleştireceğiniz takım arkadaşlarınıza veya bu konuda çalıştığınız bir yol arkadaşınız varsa kendisi ile paylaşın.
  • Veee gelişiminizi gösteren düzenli raporlamaları gerçekleştirin.

Raporunuzda kat ettiğiniz yolları ve gerçekleştirdiğiniz faaliyetleri gördükçe öz güveniniz ve iç motivasyonunuz yükselir, keyif almaya başlarsınız. Denemekte fayda var ne dersiniz?

Raporlama; hesap verme sorumluluğunun hakkıyla yerine getirilmesini ve her ne yapılıyorsa  gerçekçi olarak görünür kılmayı sağlar.

Veeee başarı merdivenlerinin diğer basamaklarında neler var?????

Gelecek duraklarda bu basamaklarla karşılaşmak – buluşmak dileğiyle,

 

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

 

 

 

 

 

 

Share

You may also like...