Kurumsal Değerler ve Kültür-III

This post has already been read 1272 times!

Kültürel Değişiminin Kilometre Taşları??

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Kurumsal değerler ve kültür yazı dizimizin önceki duraklarında kültürün ve değerin şirketlerin rekabet avantajındaki önemine, şirketlerde oluşturulacak kültür ve değerlerin çerçevesi, kurumsal kültürlerde liderlerin rolüne dair paylaşımda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “kültürel değişiminin kilometre taşları” ile paylaşım yolculuğumuzun sürdürülmesine ne dersiniz?

Kültürel değişimin ve değerlerin yeniden şekillendirilmesini kapsayan kilometre taşlarından önce kültüre değişiminin gerekçesine bakılmasında fayda var.

Bir kültür değişimi ne zaman gerekli veya uygun olabilir?

Bulunduğunuz sınıfta, kategoride daha iyi bir performans sergiliyorsanız,

kilit pozisyonlarda yüksek ciroya sahipseniz,

çalışanınız ve / veya müşteriniz varsa

müşteri memnuniyeti anketleri inatla düşüyorsa,

finansal performansınız dalgalanıyorsa

dikkat edilirse çok iyi olunduğunda da dalgalanma veya negatif durumlarda da değerleri gözden geçirmek gerekli ve yararlıdır. Hem oldukça iyi hemde olumsuz durumlarda değer temelli kültürel değişim neden gerekli olabilir? bu konuda yorumlarınız neler olabilir?

Değer Temelli Kültür ???

Çalıştığımız şirketlerde değer temelli kültürleri yerleştiren şirketlerin hem müşteri memnuniyetinde hem de finansal getiride daha yüksek performanslar elde ettiğini görüyoruz.

Değişim sürecinin başlatılmasına dönecek olursak; aslında tüm kuruluşların zaten bir kültürü vardır, bu nedenle çalışanlarınızın sizi mevcut kültür hakkında bilgilendirmesini sağlayarak herhangi bir değişim sürecine başlamanız gerekir. Kültürünüzün ne olduğunu belirledikten sonra, bir sonraki adım kuruluşunuzun başarısını artıracak en iyi kültürü belirlemektir.

Değer odaklı kültürlerin yeniden yapılandırılması çalışması yapılan şirketlerde en iyi kültürü belirlemek ile ilgili, iyi de nasıl bir kültür? Veya hangi kültürü iyi olarak kabul edebiliriz? Soruları hemen gündeme gelir. “Organizasyonda yer alan tüm çalışanların  şirketin iyiliği için uğraştığı yüksek ruhlu bir kültür” ifadesi kulağa nasıl geliyor? İfade kulağa çok hoş geliyor tamam da bunu nasıl başaracağız? Belirlenmiş hedeflere aynı şekilde yönlendirilen herkesin bir birine yardım ettiği türde bir ruha sahip olabilmek, bunu sağlamak. Değerler ve kültür açık olduğunda davranışların ve coşkunun nasıl geliştiği şaşırtıcıdır. Bu işi yapmak için ön saflardaki insanları dahil etmek çok önemlidir. Saygın ön saflardaki kişileri dahil etmek, kültür değişiminize anında güvenilirlik kazandırır.

Bu başlangıç ​​sürecinden itibaren, çalışanlarınızın üzerinde anlaştığı değerleri ve bu değerleri örnekleyen davranışları kodlayan bir “Değerler Planı” ortaya çıkarmak bir başka kilometre taşıdır.

Gelecek durakta “değer odaklı kültür oluşumunun altın kuralları” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...