Başarı Merdivenleri -XXVII

This post has already been read 1247 times!

Mülakat Teknikleri ……???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları

Başarı merdivenleri paylaşım dizimizin önceki duraklarında başarının önemi, tanımı, başarılı olabilmenin ilk aşaması olan öğrenme sürecini, kendine güven ve pozitif ifade ile gelen başarıyı, iletişim-ilişki ağının kurulması sürecini- yolculuğunu, sessizliğin gücü – fısıldar gibi konuşabilmenin gücü, iş ile özel hayat arasında denge kurabilmek, raporlamanın, bireyin kendisi olması, yalın olmak, kolay – anlaşılabilir olmak, başarı merdivenlerinde öz güvenin, etiğin yeri, dili etkili kullanma gücü, en iyi bildiğin işe odaklanmaya, başarı merdivenlerinde maillerin gücü, insanlarla konuşun makinalarla konuşmayın, başarı merdivenlerinde kültür şokuna ne kadar hazır olduğumuz, dilimiz ile üretkenliğimiz arasındaki ilişki, başarı merdivenlerini çıkarken kendinizi öldürmeyin, çalıştığınız, etkileşimde olduğunuz insanları harekete geçirebilme, başarı merdivenlerinde tutumun ve renklerin etkisine, insanların ne düşündüğünü önemseme, yavaşla, profesyonel imaj, kişilik ve başarı parametreleri, şükür ve şükran duygusunun gücüne, sağlıklı bir ilişki – İletişim ağı network oluşturulmasına, elektronik posta etiğine, müzakere yeteneğine, yazı stili ve yeteneğine, farklı roller oynamak, takdir ve iltifat ile gelen hediye olgusuna dairleri paylaşmaya çalıştık.

Bu durakta “ Mülakat Teknikleri” konusuna yakından bakmaya ne dersiniz?

İşle ilgili görüşme yapan kişinin, “Herhangi bir sorunuz var mı?” Diye sorduğunda, sonun yakın olduğunu biliyorsunuz. Sorularınızı veya görüşmeci için hazırladığınız soruları hazırlayarak bitiş çizgisinde şansınızı yükseltebilirsiniz.

Bu şans, sizi diğer adaylardan ayıran ve işi kazanmanıza yardımcı olan ayrıntı olabilir. Mülakatın sonunda soru sormama fikri ilgisiz ve hazırlıksız görünmenizi sağlar. Kendisi veya şirketi hakkında konuşmaktan hoşlanmayan tek bir şirket liderini tanımıyorum, Bu nedenle görüşmeci ile etkileşimde bulunma ve tartışmalarınızı canlı tutma şansınız sizinde sorularınız olmasıdır.

Görüşme sonunda kendimi diğer adaylardan ayırmak için, sorular sorarak işle ne kadar ilgilendiğinizi göstermelisiniz.

Bir görüşmenin sonunda, aşağıdaki ipuçlarını izleyerek görüşmeci ile ilişki kurma fırsatını yakalayın:

Yaklaşık beş soru hazırlayın.

Size işle veya şirketin tarihi hakkında daha fazla bilgi sağlayacak bazılarını ekleyin. Sorularınıza öncelik verin ve ne zaman toplanacağına dair görüşmecinizden ipucu alın.

Ödevini yaptığını göster. Örneğin, “Şirket web sitesinde çalışanların şirket komitelerine katılmaya teşvik edildiğini okudum. Ne tür komiteler mevcut?

”Akıllıca sorular sorun, şirket ve konum hakkındaki gerçek ilginizi gösterin.

Gelecek duraklarda başarı basamaklarını rahatlıkla çıkmamızı sağlayacak bir diğer faktöre yakından bakabilmek dileğiyle,

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com,

www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

 

 

Share

You may also like...