Uluslararası Ticaret-VI

This post has already been read 1506 times!

İhracat Pazarlarının Elemanları

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Uluslararası ticaret ve özellikle ihracat pazarları yazı dizimizin önceki duraklarında  uluslararası ticaretin önemine, gerekçesine, uluslararası ticaret perspektifinde ticaret anlayışına, pazarlama – satış ilişkisine, ticarette kritik rolü olan pazarlama planına, uluslararası ticarette pazar yerinin elemanlarına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “İhracat Pazarlarının Elemanlarına” yakından bakmaya ne dersiniz?

Dış pazarlara giriş diğer bir değiş ile ihracat yapmayı düşünmenin birçok nedeni var. İç pazar doygun hale gelebilir, bir ürün iç piyasadaki yararlı döngüsünün sonuna ulaşmış olabilir, dış pazardan ani bir talep kendini gösterebilir veya bir şirket yeni bölgeler arayabilir. Sebep ne olursa olsun, belli bir derece yurt içi başarısının sonunda yurt dışı pazarlara açılım kararı verilir.

İhracatta aşağıdaki unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Yasal – ticari düzenleme

Bütün ülkeler ithalatlarını düzenler. Hedef ülkede talep yüksek olsa bile, hükümet düzenlemeleri ihracatınızın müşteriye ulaşmasını engelleyebilir. Bazı durumlarda, ürün kalitesini ve nüfusun güvenliğini korumak için kısıtlamalar getirilmiştir. Hükümetler yerli üreticileri tercih ettiğinden, düzenleme korumacı olabilir. Bu politik veya kültürel olarak temel alabilir (örneğin, Japonya’nın pirinç ithalatına getirdiği kısıtlamalar) ve yasal olarak dolaşmak için kapsamlı manevralar gerektirebilir.

Ayrıca, tüm ülkeler aynı nedenlerle (örneğin, ABD’nin bilgisayar ihracatına ilişkin kısıtlamaları) birçok nedene bağlı olarak kendi ihracatlarını kontrol ediyorlar. İhracata bakılırken araştırma yapılacak ilk alan, yasal düzenleme atmosferinin tam olarak incelenmesidir.

Lisanslama,

ithalat / ihracat vergilerinin ötesinde bir kontrol ve vergi şekli olarak kabul edilir.Yasal – ticari düzenleme sürecinin bir kısmı, şirketinizin ihracat (veya ithalat) için gerçek lisansını içerebilir. Lisanslama, ürünlere ilişkin düzenlemelerin üstünde ve ötesinde. Hükümetler sadece sınırlarını aşanlara değil, aynı zamanda işlemlerden kimlerin faydalanacağına da çok duyarlıdır.

Dağıtım kanalları ,İhracatın en zor kısımlarından biri dağıtım kanallarının geliştirilmesidir. Ürününüzü yerel distribütörlere teslim ederseniz, satış ve kalite güvencesi üzerinde bir dereceye kadar kontrol bırakmanız gerekir.

Kendi distribütörlüğünüzü sürdürürseniz, yabancı bir ülkenin uygulamalarına uyum sağlamak çok pahalı bir öğrenme süreci olabilir.

Gelecek durakta ihracat pazarlarının diğer elemanlarına yakından bakabilmek dileğiyle;

 

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...