Değişen Durumlar ve Farkındalık -II

This post has already been read 987 times!

Anlık Farkındalığı Geliştirmek ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları,

“Değişen Durumlar ve Farkındalık” kapsamında başlattığımız yazı dizisinin bir önceki durağında çevre ile anlamlı şekilde etkileşimde olanlar ve anlık olarak farkındalığı yüksek olan bireylerin, şirketlerin potansiyel tehditleri yönetme becerilerine dair özet bir giriş yapmaya çalıştık.

Bu durakta “Anlık Farkındalığı Geliştirmek” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

İş dünyasının dalgalı olmama hali mümkün mü? Nasıl bir cevap verdiğimizi hepimiz biliyoruz. Dalgalı olma durumunu kabul ederek süreci başlatmak dahi bize farklı kazanımlar veya en azından ciddi stresler getirmeyebilir. Anlık farkındalığı geliştirmenin yollarından birisi gerekli değerlendirme mekanizmaları devreye almak ve duruma göre bu mekanizmaları neredeyse günlük olarak çalıştırabilmek.

Bildiğiniz üzere her hangi bir rahatsızlık anımızda ilk anda ateş, nabız ve tansiyon ölçülür, çünkü bu üç gösterge sağlıklı olmayı gösteren temel parametrelerdir. Başarılı şirketlerin başarılı liderleri, yöneticileri de insanın sağlığının göstergesi olan bu üç temel gösterge gibi şirketin nabzını, ateşini ve tansiyonunu ölçmek için temel metrikler oluştururlar ve sürekli değerlendirerek hedeflerini gerçekleştirdiklerinden emin olmak istiyorlar.

Metrikler doğrultusunda gerekli değerlendirmeleri yaparken bir sapma oluştuğunu fark ettikleri anda derinlemesine daha fazla araştırmalara girişirler, anlık farkındalıklarını yükseltmeyi alışkanlık haline getirir bu yaklaşım

Anlık farkındalığı yükseltmek için temel göstergelerdeki sapmalar doğrultusunda diyelim müşteriler ile görüşerek derinlemesine durumu anlaşılabilir kılmaya çalışıyoruz; diyelim konuştuğumuz son yedi müşterinin sizden ve şirketinizden rahatsız olduğunu söylüyorsa, netleştirilmeye ihtiyaç bir sorun var. Metriklerden ölçüme, ölçümden sapmaya, sapmadan da derinlemesine analiz, müşteri görüşmesine doğru yolculuk yaparak çevre ile anlık etkileşim ile farkındalığımızı yükseltmiş oluyoruz, değil mi?

Anlık farkınalığı yükseltmek için reçeteyi özetleyecek olursak :

  • Çevre ile etkileşimin sonuçlarını anlamlı şekilde değerlendirmek için temel metriklerin belirlenmesi
  • Metrikler doğrultusunda değerlendirmelerin ve ölçümlerin gerçekleştirilmesi
  • Değerlendirme sonuçlarına göre sapmaların gerekçelerinin sahada analiz edilmesi
  • Özellikle sahadan olabildiğince sık iletişimde olabilmek anlık farkındalığı yükseltir ve dolayısıyla potansiyel tehditlerin etkin yönetilmesini sağlar.

Gelecek durakta “Anlık Farkındalığın Derinlikleri” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...