BAŞARI MERDİVENLERİ-VIII

This post has already been read 2118 times!

BAŞARI MERDİVENLERİNDE SADE VE YALIN OLMAK  

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Başarı merdivenleri paylaşım dizimizin önceki duraklarında başarının önemi, tanımı, başarılı olabilmenin ilk aşaması olan öğrenme sürecini, kendine güven ve pozitif ifade ile gelen başarıyı ve iletişim-ilişki ağının kurulması sürecini- yolculuğunu, sessizliğin gücü – fısıldar gibi konuşabilmenin gücü, iş ile özel hayat arasında denge kurabilmek, raporlamanın, bireyin kendisi olmasının başarı merdivenlerini kolaylıkla çıkmasında nasıl bir etkisi olduğuna dair bir gözlük taktık. Bu durakta gelecek dönemlerdeki kariyer yolculuğunda etkin olan ve özellikle son 20 yıldır iş dünyasında ve tüm organizasyonlarda vurgulanan yalın olmak, kolay – anlaşılabilir olmak konusuna bir mercek takacağız.

2000’li yıllar teknolojinin, iletişimin ve seyahatlerin etkisi ile değişimin çokça yaşandığı dönem. Organizasyonlar, şirketler, bireyler o kadar çok olgunun- kavramın- modelin- sistemin bombardımanına maruz kaldılar ve kalmaya da devam ediyorlar. Bu bombardıman altında kalmak her kesi derecesi farklı olsa da yoruyor. Zihinsel yorgunlukların artmaması için tüm iş  dünyasının aktörleri; süreçlerini, mesajlarını basitleştirmek – yalınlaştırmak durumunda kaldılar.

Hatta bir ara her kes üç yaşında diye bir yazı yazmıştım, ne yapıyorsanız yapın, ne aktarıyorsanız aktarın, ne öğretiyorsanız öğretin sanki karşınızdaki üç yaşında biri varmış gibi anlaşılabilir kılın anlatmak istedikleriniz diye yazmıştım.

Her kes üç yaşında kavramı size bireylerin küçümsenmesi teması olmadığını da paylaşmak isterim. Aksine tüm insanlar üç yaşındaki çocuk kadar sabırsız olmaya ve aspirin şeklinde her şeyi almaya talepli olmaya başladılar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Küresel bir şirkette bir proje için çalıştığımız sırada Hindistan ve Amerika’dan proje liderleri de vardı. Projeyi çalışırken her seferinde be simple, to be easy, basit ve kolay olsun diye ısrar ederlerdi ve bu konuda da çok iyi uygulamalar yaparlardı. Bir öğlen yemeği sırasında bu kadar basitleştirme (simplify) yapılmasının gelecekte daha da farklı başka şeylerle karşılaşacağımızı his ediyorum – düşünüyorum nelerdir bunlar diye sorduğumda? Gittikçe zorlaşan kalifiye ve de sabırlı çalışan bulmak zorlaşıyor yoldan geçeni işe alıp işi aktaracak şekilde işe adaptasyonu sağlamak için de bu basitleştirme ve kolaylaştırma zorunlu hale geliyor demişti. Takım lideri bunu 2005 yılında söylemişti. Geçenlerde bir proje ile ilgili bir mail attım ve basitleştirme konusunu da yazdım ona. Bu konuda bir facetime yapalım dedi ve bende bunun üzerine tam da başarının bu basamağında bu konuyu yazarken buldum kendimi

 

Veeee başarı merdivenlerinin diğer basamaklarında neler var?????

Gelecek duraklarda başarının diğer basamaklarında karşılaşmak – buluşmak dileğiyle,

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

You may also like...