İNSANA DAİR : ARKADAŞLIK -I

This post has already been read 1916 times!

ARKADAŞ ARAYIŞI? ARKADAŞ OLMAK?

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Uyumlu birlikte yaşamaktan keyif alan, birlikte üretmekten, çalışmaktan memnun olan topluluklarda, şirketlerde dönem nasıl olursa olsun başarılarla dolu süreklilik olduğunu görebiliyoruz. Yakın zamanda bir şirkette gerçekleştirilen 2018 yılı değerlendirme ve 2019 hedefleri belirleme çalışması, toplantıları sırasında sıra dışı bir başarı örneği ile karşı karşıya geldik. Finansal olarak bu dönem için rastlanılması ender görülebilecek iş sonuçları ve bir başarı aritmetiği vardı ortada. Bu sonucun 2019 ve sonrasında sürdürülebilirliğini anlayabilmek için biraz daha derinlemesine analiz yaptığımızda bu şirkette arkadaş şeklinde çalışabilmek modelini gördük.

Veeee iş dünyasında arkadaşça çalışabilmek ilginç geldi ve doğal olarak arkadaşlığa dair, arkadaşlığın getirdiği başarıları içerisinde barındıracak “İNSANA DAİR : ARKADAŞLIK” yazı dizisini başlatma kararı aldık.

Sosyal entegrasyon, sosyalleşme adına arkadaşlığın ne kadar önemli olduğunu tüm insanlık tarihi boyunca görülmektedir. Topluma katılım, toplumda yer edinmek oluşturulan arkadaşlık daireleri ile gerçekleşmektedir. Hep duyarız ya dava arkadaşı, arkadaş uğruna kendini ortaya koymak vb… buradan da anlıyoruz ki arkadaş olabilmek, arkadaş kalabilmek oldukça farklı sorumluluklar ve farklı insani duyguları yaşatmaktadır biz insanoğluna.  Arkadaşlık üzerine yazmaya karar verdiğimde, psikoterapist bir arkadaşımı aradım ve arkadaşlığın insanlar üzerindeki etkilerini önce telefonda sonrada yağışlı bir İstanbul akşamında şemsiyeler altında sohbet ettik.

Psikoterapist arkadaşım öncelikle yakın yaştan dolayı arkadaş grubunda yer almak çocuğun, bireyin gelişiminde oldukça etkilidir, hani hep deriz ya özellikle 2 yaşından sonra kısa sürelerle çocukları oyun arkadaşları ile bir araya getirin, buradaki asıl amaç çocuğun girdiği toplulukta kendi yerini algılamaya başlamasıdır. Daha sonra okul öncesi okul şart deriz yine çocuğu akranları ile bir arada sosyalleşme yolculuğuna çıkartmış oluyoruz. Tabii ki çocuklar büyüklerinden de çok şey öğrenirler, fakat çocuk kendisini yaş grubu içerisinde daha etkin konumlandırır ve öğrenme serüveni de bu ortamda daha verimli ve keyifli olur.

İş yerinde arkadaşlığın getirdiği verimli iş sonucundan dolayı yazmaya başladığımız arkadaşlık konusu bizi nereden başlangıç yaptırdı?

Gelecek durakta arkadaşlığın tarihçesi ile devam edebilmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

Share

You may also like...