Yönetim ve Yöneticilik -X

This post has already been read 1469 times!

Yöneticinin Başlıca Sorumlulukları???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Yönetim, yöneticilik kariyerine yeni başlayacak olanlar, ilk kez yöneticilik sürecini deneyimleyecek bireyler için başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında yönetici olabilmek için testler, ölçme – değerlendirme araçları, yönetim – yöneticilik yolculuğuna çıkan yöneticiler için yöneticiliğin ilk günlerinde yaşananlar, yöneticiliğin ilk iki ayında kişisel dokunuşlar yapılabilmesine, yeni yöneticiler için ruh halini ve duyguları yönetebilmek, güven inşa edilmesi, mükemmeliyetçi yaklaşım ile gelenler ve gidenler, memnuniyeti göstermek, aktif dinleyici olabilmek, yeni yöneticinin işi ve kaçınılması gereken tuzaklar olgusuna dairleri paylaşmaya çalıştık.

Bu durakta Yöneticinin Başlıca Sorumlulukları” konusuna yakından bakmaya ne dersiniz?

Hangi pozisyonda ve nerede çalışırsa çalışsın bağımsız olarak yöneticilerin belli başlı sorumlulukları olduğu konusunda hemen hemen herkes hemfikirdir. Bu temel sorumluluklar işe alım, iletişim, planlama, organizasyon, eğitim ve izlemeyi içerir. Bu sorumluluklarla ne kadar iyi ve rahat olursanız, yönetim işi o kadar kolay olur.

İfade edilen altı sorumluluk ile ilgili gelecek duraklarda detaylı beyin fırtınası yapmaya çalışacağız, şimdi bu nokta da özet bir tanımlama yapalım isterseniz.

1.    İşe alma, işinde başarılı olmak için gerekli becerilere veya potansiyel becerilere, bağlılığa ve güvene sahip kişileri bulmaktır.

2.    İletişim kurmak, kuruluşların vizyon ve hedeflerini ve amaçlarını çalışanlarınızla paylaşmaktır. Ayrıca, bölümünüzde, birimde, grupta veya iş dünyasında neler olduğu hakkında bilgi paylaşımı anlamına gelir.

3.    Planlama, bölümünüzün hedeflerine ulaşmak için hangi hedeflerin yerine getirileceğine karar verilmesidir. 4.    Organize etmek, her işi veya projeyi gerçekleştirmek için gereken kaynakları belirlemek ve hangi personel ile yapılacağına karar vermektir.

5.    Eğitim, çalışanlarınızın her birinin yetenek düzeyini, boşluklarını belirlemek için değerlendirmek ve ardından bu boşlukları kapatmaları için fırsatlar sağlamaktır.

6.    İzleme, çalışmanın yapıldığından ve çalışanlarınızın her birinin projelerinde ve görevlerinde başarılı olduğundan emin olmaktır.

Yöneticiler olarak, işinizi iyi yapmanın bir yolu, sorumluluk alanınızdaki insanların ihtiyaçlarını  dikkate almaktır.  Bazı liderler, çalışanları için gösterdikleri kaygıların bir zayıflık işareti olarak yorumlanacağı düşüncesine sahip olabilirler bu düşünce doğru değildir.

Aksine gerçek kaygı ise, bir güç işaretidir. Çalışanlarınızın ihtiyaçlarına ilgi göstermek, makul olmayan taleplere “gireceğiniz” anlamına gelmez.

Gelecek durakta “Dengeli Bakış Açısı” konusuna yakından bakabilmek dileğiyle;

 

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

 

 

Share

You may also like...