Hayatın İçerisinden Gelen 7 Dakika

This post has already been read 357 times!

7 Dakika İle Gelen “Hesap Vermek mi? Çabanızım Değerini Anlaşılabilir Kılmak mı?”

 Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Hayatın içerisinden gelen 7 dakika paylaşım yolculuğunu 19 Nisan 2020 tarihinde başlattık. Her durakta akla gelen bir kelime, geçmişin imbiğinden süzülmüş anılar veya yazım sürecinin gerçekleştiği dönemde yaşanılanlara dair 7 dakikalık yazma yolculuğunu gerçekleştiriyoruz. Her bir durakta yazılanları tekrar tekrar buraya yazdığımızda yazının uzadığının farkına vararak sadece bulunduğumuz durağa konu olan başlık ile yolculuğumuz sürdürmeye çalışacağız.

Bu durakta “hayatın içerisinden gelen bir başka 7 dakikanın yazdırdığı, Hesap Vermek mi? Çabanızım Değerini Anlaşılabilir Kılmak mı?” ile zihinsel ve duygusal dalgalanmaya devam edelim, ne dersiniz?

Yakın zamanda tanışmak için gittiği aile şirketinin hissedarları konuyu nasıl getirdilerse biz kimseye hesap vermeyiz, hesap sorulması bize zor gelmektedir. Periyodik iş sonuçlarının gözden geçirilmesinin hesap verilmesi, hesap sorulması olarak nasıl algılandığına dair kritik yapmak yerine, hoca birden bire hissedarlara dönerek; evet şirketler sizlerin ve bu şirketlerin kuruluşundan geldiği bugüne kadar ciddi emek, akıl, sermaye harcamışsınız, kendi iş sonuçlarınızın hesabını mı vereceksiniz? diye düşünebilirsiniz. Aslında sizden hesap sorulmuyor veya sizin hesap vermeni amaçlanmaktadır.

Harcadığınız sermayenin, zamanın, enerjinin ürettiği işi sonucuna değip değmediğinin ölçülmesidir. Tam da bu noktada kurucu hissedarlar desene attığımız taş ürktüğümüz kurbağa değip değmediğini anlamamızı sağlıyorsunuz daha da ötesinde hesap vereceğimiz de kendi şirketimiz içindir.

Toplantıya verilen yemek arasında hissedarlardan birisi hocam toplantıya başlarken iş sonuçlarının değerlendirilmesini bize hesap sorulduğunu düşünerek kızarak neredeyse toplantıyı kapatacaktık, olaya farklı yerden bakarak hesap verilmesi veya sorulmasının oldukça doğal olduğunu kabul ettirdiniz bizlere.

Konu veya elde edilmesi gereken sonuç aynı olsa da farklı şekilde tanımlanarak konunun – kavramın kabulünü esnek bir şekilde kabul ettirilmesi oldukça iyi bir ustalık gerektirmektedir. Bu ustalığı inceden inceye bizlere ve gelecek nesillere öğretmeye var mısın? Diyerek yeni bir yolculuk başlatılma kararı verildi.

Gelecek durakta “Bir başka 7 dakika ile Hayatın İçinden Gelenler” ile yolculuğumuzu sürdürmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...