Sürdürülebilir Şirket Yönetimi-VII

This post has already been read 983 times!

İş Hedefleri???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Sürdürülebilir şirket yönetimi kapsamında başlattığımız yazı dizisinin önceki duraklarında rekabet ortamında şirket yönetiminde sürdürülebilirliğin önemi, sürdürülebilir şirket yönetim parametreleri, iş yönetiminde süreklilik olgusu, sürdürülebilir iş yönetiminin gereksinimleri, şirketlerin fonksiyonları, Şirket Sürdürülebilirliğini Etkileyen Soyut Faktörler, Şirket Sürdürülebilirliği İle Profesyonellik arasındaki ilişkiye dair  paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “İş Hedefleri” ile yolculuğumuzun sürdürülmesine ne dersiniz?

Şirketlerin ticari faaliyetlerini gerçekleştirmesi için bir dizi amaç veya hedefleri olmalıdır. Ticari tüm kuruluşların temel hedefi kar elde etmektir. Kar elde etmek çıktıdır veya diğer bir değiş ile son göstergedir. Karlılık hedefine şirketleri ulaştıracak alt hedefler geliştirilir. Karlı ve sürdürülebilir bir şirket için müşterilerimiz olmalı ve bu müşterilerimizi memnuniyetini sağlayacak ürün ve hizmetlerimizde süreklilik sağlamalıyız. Nihai nokta ve verimlilikte, karlılık ta sürekliliği sağlayan karlı müşteriler oluşturulması,  müşterilerin elde tutulması ve de tatmin edilmesinin gerçekleştirilmesidir.

Şirketlerde hedeflerin belirlenmesi için oldukça iyi yapılandırılmış yapı taşlarının devreye alınmasını gerektirmektedir. Kurumsal hedeflerin organizasyon ve işleyişi üzerinde büyük etkisi vardır. Hedefler gerçekçi ve zorlayıcı olmalıdır. Hedefler;  işletmenin hayatta kalması ve refahı üzerinde doğrudan etkisi olduğu her alanda gereklidirler. Şirket genelindeki hedefleri belirlemenin yanı sıra, her bir bölüme veya departmana takip etmesi gereken belirli hedefler verilmelidir. İşletmenin her yöneticisi tarafından belirli hedeflerin yerine getirilmesi gerekir ve her yöneticinin performansı belirlenen hedefler ışığında değerlendirilir.

Şirketlerde hedef kapsamına giren konuları aşağıdaki gibi özetlemek mümkündür:
  • İşletmenin piyasadaki konumu- pazar payı,
  • Geliştirdiği yeni ürünler ve hizmetler – Yenilik,
  • Verimlilik düzeyi,
  • Finansal kaynaklar,
  • Fiziksel kaynaklar,
  • Yönetimsel performans ve geliştirme,
  • Karlılık
  • İş performansı
  • İşletmenin sosyal sorumluluğu.

Genel anlamda şirketlerin hedeflerini sosyal ve ekonomik hedefler olmak üzere iki ana kategoride toplamak hedeflerin gerçekleştiirlemsinin yönetilmesini kolaylaştırır.

Gelecek durakta “Şirketlerin Sosyal ve Ekonomik Hedeflerinin Oluşturulması “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...