Kadın girişimciler-I

This post has already been read 1310 times!

Girişimcilik???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Kırşehir ve Sakarya’da olmak üzere zaman zaman proje ortaklarımız ile de gerçekleştirdiğimiz kadın gücü, kadın girişimciler, kadın emeğinin ekonomiye katılımı…vb konularda gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan elde ettiğimiz deneyimleri siz değerli kadın girişimciler ile paylaşmaya kara verdik. Tüm sorularınıza ve gelişiminize açık olduğumuzu belirtmekten de keyif duyarız. Kadın gelişirse toplum gelişir, kadın huzurlu ve kendini güvende his ederse; toplumda huzurlu ve kendini güvende his eder. Ne dersiniz?

Anadolu deyimi olan  neredeyse bir çöp, hiçbir şey olmadan işe başlayıp bugün büyük projelere, işlere imza atan başarılı iş adamlarının ve kadınlarının hikayesine tanıklık etmekten ve bu yolculuklarında kendilerine yol arkadaşlığı edebilmenin heyecanını yaşıyoruz. Neredeyse sıfırdan milyon dolarlara gelen bu sürecin, yol haritasının sizlerde de olimpiyat ateşi yakmasına yol açmasını diliyoruz.

Her şey küçük bir hikaye, küçük bir adım ve oluşum ile başlar. Küçük bir cesaret adımı ile oluşan işletme ile gelenlere bir bakalım. Öncellikle ölçek, boyut her şey değildir. Ölçek bağımsız ciro, çalışan sayısı ve üretkenlik açısından başarılı olabilmenin kendine özgü dinamikleri bulunmaktadır. Bazı girişimcilere göre küçük ölçekli işletmelerde sürdürülebilirliği sağlamak daha zor, ifade ettiğimiz üzere sürdürülebilirlik için ölçek bağımsız dikkate alınması gereken olgular var. Küçük ölçekli işletme dinamiğinde etkili olan kritik faktör girişimcinin işe daha çok vakit ayırması kendisini işletmesi ile ifade etmektedir tabi caiz ise özellikle bizim ülkemizde 7/24 çalışmayı zorunluluk haline getiriyorlar.

Küçük işletmelerin başarısını belirlemeden kritik rol oynayan kurucudur, diğer bir değiş ile sahibidir, girişimcidir. Ölçek büyüdükçe başarılı olabilmenin sorumluları artmaktadır. Küçük işletme de doğal olarak başarının , başarısızlığın sorumlusu şirketin sahibidir . Küçük işletmenin ilk farklılığı burada belirginleşir.

Şunu da belirtmekte fayda var,  göreceli olarak küçük olan çok sayıda başarılı işletmeler vardır. Nasıl ? Bir işletmenin sahibi / yöneticisi olarak başarınız, ciro veya kârlılık ile ilgili olmayan birçok şeyle tanımlanabilir. Bunu, ailenize ne kadar zaman ayıracağınız, müşterilerinizle olan ilişkinizin ne kadar iyi olduğu veya size verdiği yaratıcı zorluklarla tanımlayabilirsiniz.

Konu ne zaman kadın girişimcilere gelecek? Sorusunu duyar gibi olduk. Son yıllarda kendi işletmelerinde, evinde, ofisinde, kendilerine sunulan pazarlarda, mekanlarda çalışan birçok kadınla tanıştık. Bunlar, gider faturalarını karşılamak ve yılda iki kez tatile çıkmak için yeterli para kazanabilen küçük işletmelerden, milyonlarca liralık cirolu ve yüzlerce çalışanı olan operasyonları yürüten kadınlara kadar değişmektedir.

Gelecek durakta Girişimcilik Sürecinde Fikir olgusuna yakından bakabilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...