Yaşam Amacı – IV

This post has already been read 556 times!

Büyüme – Gelişme Modeli ?????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları,

Yaşam Amacı kapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında  yaşam amacını bilmenin değeri, önemi ve dünyaya geldiğimiz armağanı ve bu armağanı bütünleştirerek tüm yaşamların katkısına sunabilmek, amaç duygusuna dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık

Bu durakta “Büyüme – Gelişme Modeli” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Kendi büyüme modelimizin her aşamasında ilerledikçe, doğal olarak farklı yönlere bakar ve farklı sorular sorarız. Hayatımızın her evresinin kendine özgü bir sorusu vardır ve soruları cevaplama şeklimiz kalıplarımızı belirler.

Kalıplarımız, örüntümüzü keşfetmek insan olmanın ne anlama geldiğidir. Hayat, cevaplanması gereken soruların ve öğrenilmesi gereken derslerin sürekli bir sarmalıdır. Fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal iç görüleri içeren ilerici uyanışların evrelerinde büyüyoruz.

Geriye dönüp hayatınızın geçmiş aşamalarını incelerseniz, her biri doğal ama temel bir soru içeriyordu. Ve temel sorularda yaşarken, size hayatın temel gerçeklerini öğrettiler ve size yeni sorular gösterdiler. Tamamen canlı bir yaşamın sırrı, yaşam sorularımızı tekrar tekrar yeniden çerçevelemeyi, artık alakalı olmayan şeyleri bırakmayı ve gelişen olgunluğumuz tarafından yönlendirilen yeni soruları üstlenmeyi öğrenmektir.

Her aşama, daha fazla büyüme için bir temel olarak doğal olarak önemlidir. Doğaçlama bir sanat olarak yaşam yeni bir amaç aşamasına her geçişte, kendimizi yeni bir temel soru etrafında örgütlediğimiz kaotik bir zaman dönemi olan bir belirsizlik krizi eşlik eder. Yetişkin yıllarının doğrusal değil, akışkan ve hatta ayrık olduğunu gözlemliyoruz. Gençlik dönemimizde başarılı bir yaşam modelini, genellikle iyi bir eğitim sürecini gerçekleştirmek ve hatta bu eğitim sürecine iyi bir hazırlık yapmak, eğitimi sürecin tamamlamak ve iyi bir işe iyi bir başlangıç yapmaktı. Bu bağlamda bakıldığında gençlik dönemindeki başarılı model olabildiğince doğrusal idi. İlerleyen yaşlarda diğer bir değiş ile olgunluk döneminde doğrusal olmayan bir sarmala doğru dönüşüm olduğudur. Kendinin farkına varan her birey gelişim modelini anlarken kendi ayak izlerini oluşturmaya idrak eder.

Gelecek durakta “Kendi Ayak İzlerini Oluşturabilmek” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...