İLETİŞİM İLE GELEN SIRLAR-I

This post has already been read 1749 times!

İLETİŞİM BECERİLERİNİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları; son dönemlerde iletişim ile ilgili eğitimler, bilgi paylaşımları kapsamında talepler artmaya başladı. İletişim becerilerinin gözden geçirilmesi ile ilgili bir içerik oluştururken talebin geldiği nokta ile kısa bir telefon görüşmesi yaptık. Görüşmeyi yapan kişi hocam şirketimiz çalışanlarının eğitim seviyesi oldukça yüksek, ortalama çalışma süresi de iyi, konuşmak için de konuşmaya vakit ayırıyoruz ve fakat anlaşılamıyoruz ve sürekli sanki farklı olgulardan farklı konuları konuşmuşuz gibi algılıyoruz. Galiba biz artık bir birimizi dinlemiyoruz veya konuşurken dikkat dağıtıcı çok faktörlere mi maruz kalıyoruz? İşte bu yüzden iletişim becerilerimizi gözden geçirmek ve yeniden formatlanabilirliği kapsamında bir çalışma yapmak isteriz dedi.

Evet telefondaki arkadaşımız aslında iletişim sürecinin verimli – etkili olmamasının nedenlerini özetledi ve çok iyi de vurguladı. Konuşuyoruz ve fakat anlaşılmıyoruz, dikkat dağıtıcı faktörler, dinlememek….

Telefonu kapatır kapatmaz tüm paylaşımlarda kullandığımız ve vurguladığımız bir söylem geldi aklıma ve burada da zikr etmeden geçemeyeceğim. Öncellikle iletişim de bir birini dinleme, ve sonrasında gelen anlama gerçekleşmiyor ise orada iletişimden söz etmek mümkün değildir. Göz ardı ettiğimiz bir nokta da iletişim de bulunduğumuz kişilere, takımlara ve topluluklara saygı ve sevgi duymak. Eğer iletişimde bulunduğumuz bireylere, takımlara ve topluluklara saygımız ve sevgimiz yoksa, mış gibi iletişimde bulunmuş oluruz ve de etkili olması da söz konusu değildir.  Her konuda olduğu gibi gerçek anlamda iletişimi başlatmak ve bu iletişimi devamlı kılmak iyi bir enerjiyi ve isteği gerekli hale getirmektedir. İletişimde bir denge noktası bulunmalı, güneş ile dünya mesafesi gibi, dünya ya göre güneşe yakın olan gezegenler yanıyorlar, dünya ya göre güneşe uzak olan gezegenler soğuktan donuyorlar, ne donmaya maruz kalalım ne de yanalım orta karar sıcaklıkta devam edelim.

İletişimde olduğumuz kişiye ilettiğimiz sevgi ve saygının anlamı karşımızdaki kişiye sana değer veriyorum demektir, her ortamda ve her zaman değerli olduğunu his etmek insanları rahatlatır, rahatlama ile birlikte insanoğlunun kendisini dış dünyaya açan faktör güven faktörüdür. Karşımızdakine verdiğimiz güven ile orantılı iletişim kanalları açık olur. Etkili iletişimin sırlarının efendisi kim biliyor musunuz ? Gülümseme ….

Ve gelecek durakta iletişimin sırlarını detaylandırmaya ne dersiniz?

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

 

Share

You may also like...