A’dan Z’ye İmalat Yönetimi -III

This post has already been read 1539 times!

Deformasyon Türü Üretimin Detayı ?????

Merhaba Aysel EVRAN paylaşım dostları;

“A’dan Z’ye İmalat Yönetimi” kapsamında başlatılan paylaşımın yolculuğunun önceki duraklarında tüm yönleri ile imalat, ekonomik bakış açısına paylaşım yapmaya çalıştık.

Bu durakta “Deformasyon Türü Üretimin Detayı” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Deformasyon türü üretimde, malzemenin eklenmesi veya çıkarılması olmadan malzemeyi şekil A’dan şekil B’ye dönüştürdüğümüz süreçleri temsil eder. Temel kavram, malzemelerin hacminin süreç boyunca değişmeden kalmasıdır. Dönüşüm işlemi, oda sıcaklıklarından malzemenin erime sıcaklığının üzerine kadar değişen farklı çalışma sıcaklıklarında gerçekleşebilir.

Üç ana deformasyon üretimi bulunmaktadır: Şekillendirme, döküm ve sac İmalatı.

Şekillendirme : oda sıcaklığı ile erime sıcaklığı değerinin yaklaşık% 70’i arasındaki sıcaklık çalışma aralıklarında gerçekleşir. Döküm, erime sıcaklığının üzerindeki sıcaklık çalışma aralıklarında gerçekleşir. Şekillendirme, kalıcı bir plastik deformasyon oluşturmak için akma dayanımının üzerindeki kuvvetlerin uygulanmasını gerektirir. Kuvvetler, özellikle kalıp dökümünde ve enjeksiyon kalıplama gibi polimer üretim proseslerinde döküm işlemlerine uygulanabilir.

Dövme: Ekstrüzyon, haddeleme, kum döküm, döküm ve sac imalatı. İkincisi, boşluk, delme ve kesme gibi malzeme çıkarma işlemlerini içerdiğinden deformasyon ve eksiltici üretimin bir kombinasyonudur.

Polimer üretimi, malzemeleri ve ana üretim süreçleri: Ekstrüzyon, Eejeksiyon kalıplama ve şişirme.

Bir diğer üretim tipi eksiltici üretim tipidir. Eksiltici Üretim, malzemenin çıkarılmasıyla malzemeyi Şekil A’dan Şekil B’ye dönüştürdüğümüz süreçleri temsil eder. Temel kavram, süreç boyunca malzeme hacmini azaltmamızdır. Eksiltici üretim, deforme edici ve katkı imalat ailelerinin ortak süreçlerine kıyasla, genellikle ürünün ve / veya parçanın üstün yapı kalitesini üretir. Bununla birlikte, katkı maddesi üretimindeki son gelişmeler, bu tarihsel olarak kabul edilen kavramı değiştirebilecek umut verici sonuçlar ortaya koymaktadır.

Eksiltici üretimin zıddı olan katkılı üretim şeklinde ise, malzemeyi ekleyerek A’dan B Formuna dönüştürdüğümüz süreçleri temsil eder. Temel kavram, süreç boyunca malzeme hacmini arttırmamızdır.  

İlerleyen duraklarda her bir üretim şeklinin detayına gireceğiz ve üretim denilince akla ne gelir? Montaj operasyonu gelir

Gelecek durakta “Montaj Operasyon Süreci” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...