İnsanlara Ulaşmanın Sırları-VIII

This post has already been read 1331 times!

insanlara ulaşma sürecinde dinlemeinin rolü???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

İnsanlara ulaşmanın sırları yazı dizimizin önceki duraklarında bu konuda yolculuk başlatılma gerekçesine, insanlara kolaylıkla ulaşan insanların elinde sihir bir değnek olup olmadığına, bu insanlarda şeytan tüyünün varlığına, insanlara ulaşabilmenin detaylarına, etkili ikna çevrimi tekniğine, insanlara ulaşabilmenin bilimsel penceresi, amigdala, insanlara ulaşabilmenin kuralları, insanlara ulaşma sürecinde hızın rolüne dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık

Bu durakta insanlara ulaşma sürecinde dinlemenin rolü” ile ilgili beyin fırtınası yapılmasına ne dersiniz?

Bir çoğunuzun iyi veya en azından orta derecede iyi dinlediğinizi düşünüyor musunuz? diye sorduğumuzda, cevabınızı merak ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz iletişim gelişim yolculuklarında bu soruyu sorduğumuzda ve olabildiğince iyiyim diye yanıt verenler ile vaka çalışması yaptığımızda durum zaman zaman tam da istenildiği gibi olmayabiliyor. Program sırasında katılımcılara, Hiçbirinizin dinlemediğini söylediğimizde, bizimle aynı fikirde olup olmadıklarını paylaşıma açıyoruz.

Pekiyi niçin gerçek anlamda dinlemiyoruz? Diğer bir değiş ile dinleme konusunda iyi bir sabıra ihtiyacımız yok? Bu soruya gelen cevaplar : dinlediğimiz kişiyi veya konuştuğu konu hakkında bir bilgimiz olduğunu düşünürüz, hatta bırakın düşünmeyi bir fikrimiz vardır. Bu his ve düşünce ile karşımızdaki bireyi tam anlamadan dinlemeden yorumlar, öneriler… vb girişimlerde bulunuruz.

Aslında dinleme sürecimizi engelleyen faktörlerden birisi de hangi beyin tipinde olduğumuz beyin türleri ile ilgili daha önceki duraklarda özet paylaşımlarda bulunmuştuk. Ve faktör ile birlikte o kişiyi nasıl dinlediğimiz süreci olumlu veya olumsuz etkilemektedir.  Dinleme türünü de kişiyi nasıl algıladığımız ile oluşur. Düşünün bir şirketin patronunu, size çay servisi yapan bir çalışanı, şikayetinizi belirttiğiniz çağrı merkezi personelinin vermeye çalıştığı cevabı nasıl dinliyoruz?.

Dinleme türünü, yaş, cinsiyet, bireyin kimliği … vb etkiliyor değil mi? Pekiyi sağlıklı dinleme olgusu için bu etiketlemeler ne kadar doğru? Etiketlemeler ile gerçekleştirilen dinleme ve iletişim sürecinin sağlıklı bir yolculuğa yol açmadığı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Gelecek durakta insanlara kendilerini değerli his ettirmek ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...