İletişim ve İçerik – XV

This post has already been read 532 times!

Beden Dili ve İletilen Mesaj ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

İletişim ve İçerik bağlamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında  iletişimde mesajın ve mesajın kökünü oluşturan içeriğin gücü, yapılandırılmış içerik oluşturmanın detayları, iletişim sürecinde kendiniz ile ilgili verdiğiniz ipuçları, hikayeler ile akılda kalınması, güçlü yönlerimiz ve ikna edici olabilmek, asıl vurgunun yeri, verilen mesajda benim için var olanlar, en iyiyi duyulması, soruların cevaplanma gücü, sürprizin yeri, sözlü iletişim ve göz teması, bir kişiye konuşulması, sesin gücü, gülümsemeye  dair paylaşımlar yapmaya çalıştık.

Bu durakta “Beden Dili ve İletilen Mesaj” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Birisi kollarını kendi önünde katlayarak toplantı odasına doğru yürürse, en azından odada bulunan insanların bir kısmı tarafından otomatik olarak soğukluk, uzak, üzgün ve hatta kızgın olarak algılanır. Bu kapalı beden dili negatif olarak kabul edilir. Buna rağmen bu kişinin kollarını katlaması, doğal olarak, bu şeylerden herhangi birini hissettiği anlamına gelmeyebilir. Aslında, bu duruşta rahat hissedebilir veya çoğu zaman olduğu gibi soğuk olabilir.

Kapalı beden dili içsel olarak olumsuz olmayabilir, çünkü bu duruşu sergileyen kişinin dışarıya yansıtmak istediği amaca bağlıdır. bu bağlamda beden dilimizle amacımız arasında iyi bir tutarlılık oluşturabilirsek, izleyicinin bizi yanlış anlamasını en aza indirebiliriz. Beden dilimiz ilettiğimiz mesajın büyük bir parçasıdır.

Daha etkili bir iletişimci olmak, kendimize daha az odaklanmak ve diğer insanlara daha fazla odaklanmak anlamına gelir. Onlar için dikkat dağıtıcıları ortadan kaldırarak izleyicilerin ihtiyaçlarına odaklanma derecemiz arttıkça etkin iletişim sağlayabiliriz.

Hitap ettiğimiz izleyicilerimizin bizi yanlış yorumlamaması açık bir beden dili oluşturmalıyız. Bunu sağladığımızda, dinleyicilerimizin fikirlerimize dikkat etmesini kolaylaştırırız.

Açık bir duruş sergilemek ve açık el hareketlerini ve yüz ifadelerini kullanmak, daha konuşkan görünmemizi sağlar, bu duruş dinleyicileriniz rahatlatır ve “gerçek siz” olduğu algısını geliştirir.

Gelecek durakta “Oturma Şekli – Masadaki Yer “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...