Sorumlu İnsanlar İle Dünya Daha Güzel –X

This post has already been read 736 times!

Verilen Sözler ve Sahiplilik ?????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

“Sorumlu İnsanlar İle Dünya Daha Güzel “ kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarda sorumluluk- hesap verme ve güvenme ilişkisi, suçlama ile sorumluluk – hesap verilebilirlik ilişkisi, hesap verilebilirlik ile sorumluluk arasındaki fark, hesap verilebilirlik kültürünün oluşumunda liderlerin rolü, diğer insanlara katkıda bulunmak, insanların listesinde yer alınması, taahhütlerin yerine getirilmesi, yapısal bütünlük, verilen sözlerin yanında durabilmek, verilen sözler ve değeriniz, verilen sözler ve dile dikkat edilmesine dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Verilen Sözler ve Sahiplilik ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Bir söz verdikten sonra, söz verdiğiniz kişi, takım veya şirket size karşı alacaklı duruma geçer. Alacaklı durumda olan taraf verdiğiniz sözü yerine getirmeniz bekler.

Örneğin, bir müşteriye belirli bir tarih ve saatte kendisine bir ürün teslim edeceğinize söz verdiğinizi varsayalım. Son teslim tarihinizden iki hafta önce tedarikçinizden üretimin durdurulduğuna dair bir çağrı alırsınız ve ürünün size teslim edilmesinde iki haftalık bir gecikme olur. Bunu duyduktan sonra, sorumlu bir satış elemanı derhal müşteriyi arayacaktır. Bu noktada yapılması gereken doğru yol, alacaklınızla yaptığınız anlaşma hakkındaki anlayışınızı gözden geçirmek, zararları en aza indirmek için pazarlık yapmak ve yeni bir eyleme yeniden başlamaktır. Bunun için kimseyi suçlamadan sorunun sahipliği alınmalıdır. Bunu yaparak, yapıcı bir özür sunuyorsunuz , ki bu sadece üzgün olduğunuzu söylemekten çok farklı.

Ayrıca, bir dahaki sefere bir taahhütte bulunduğunuzda daha akıllı olmanız için deneyimden öğrendiğinizden emin olun. Gelecekte, bu tür bir gecikmenin tekrar ortaya çıkması durumunda daha dikkatli düşünmeniz ve bir plan oluşturmanız gerekecektir. Başarısız olan her sözden ders almak için zaman ayırırsanız, anlaşmaları sürekli öğrenme fırsatları olarak kullanabilirsiniz.

Sorumlu çalışanlar, liderler inisiyatif alır. İnisiyatif, söylenmeden doğru olanı yapmaktır. İnisiyatif ile sorumluluk arasında anlamlı ve değerli bir ilişki bulunmaktadır

Gelecek durakta ”İnisiyatif” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...