Uluslararası İş ve İlişki Yönetimi-III

This post has already been read 407 times!

Hizmet İhracatı ve-ya İthalatı ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Uluslararası İş ve İlişki Yönetimi” kapsamında başlattığımız yazı dizisinin önceki duraklarında işletmelerin, şirketlerin yurt dışı pazarlara çıkış, uluslararası iş ve ilişki gerçekleştirme gerekliliği, kar avantajı ve büyüme fırsatlarına dair paylaşımlar yapmaya çalıştık

Bu durakta “Hizmet İhracatı ve-ya İthalatı“   odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Uluslararası iş peşinde koşarken, özel işletmeler ve hükümetler, hangi çalışma modunu kullanacakları gibi işlerini nasıl yürüteceklerine karar vermelidir. Bir şirket hangi seçim modları bir dizi nasıl konu anlatılır.

Şirketler mal veya hizmet ihraç edebilir veya ithal edebilir. İhracat ve ithalatta diğer uluslararası modlardan daha fazla şirket yer almaktadır. Mal ihracatı somut ürünlerdir-mallar-bir ülkeye gönderilir; mal ithalatı getirilen mallardır. Bu mallar bir ülkeden ayrılıp girerken görülebildiğinden, bazen görünür ihracat ve ithalat olarak adlandırılırlar. İhracat ve ithalat şartları genellikle mal için geçerlidir, hizmet için değil. Çoğu ülke için, malların ihracatı ve ithalatı uluslararası gelir ve harcamaların ana kaynaklarıdır.

Hizmet ihracatı ve ithalatı hizmet ihracatı ve ithalatı ürün dışı uluslararası kazançlardır. Ödeme alan şirket veya birey bir hizmet ihracatı yapıyor . Şirket veya bireysel ödeme bir hizmet ithalatı yapıyor . Hizmet ihracatı ve ithalatı birçok şekil alır.

Turizm ve ulaşım: uluslararası turizm ve ulaşım, havayolları, nakliye şirketleri, seyahat acenteleri ve oteller için önemli gelir kaynaklarıdır. Bazı ülkelerin ekonomileri de bu ekonomik sektörlerden elde edilen gelirlere büyük ölçüde bağımlıdır.  Yabancı turizmden elde edilen kazançlar, bazı ülke ekonomisi için mal ihracatından elde edilen kazançlardan daha önemlidir.

Hizmet ihracatına veya ithalatına bir diğer örnek anahtar teslimi operasyonlar yoluyla ele alınan mühendislik hizmetlerinin kendisidir. Bu mühendislik hizmetleri için ücret ödemeleri gerçekleşir. Sözleşme kapsamında yapılan inşaat, işletmeye başlamaya hazır olduklarında sahibine devredilen tesislerin inşası da hizmet ihracatı ve ithalatı kapsamında gerçekleştirilen hacimli işlerdir.

Bir diğer hizmete örnek varlıkların kullanımı: şirketler, başkalarının ticari markalar, patentler, telif hakları veya lisans anlaşmaları olarak da bilinen sözleşmeler kapsamındaki uzmanlık gibi varlıklarını kullanmasına izin verdiklerinde, telif hakkı adı verilen kazançlar alırlar .

Gelecek durakta “Yabancı Yatırım – Yatırımcı “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...