Başarı Merdivenleri -XX

This post has already been read 1469 times!

İnsanların Ne Düşündüğünü Önemsemek mi?

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları

Başarı merdivenleri paylaşım dizimizin önceki duraklarında başarının önemi, tanımı, başarılı olabilmenin ilk aşaması olan öğrenme sürecini, kendine güven ve pozitif ifade ile gelen başarıyı, iletişim-ilişki ağının kurulması sürecini- yolculuğunu, sessizliğin gücü – fısıldar gibi konuşabilmenin gücü, iş ile özel hayat arasında denge kurabilmek, raporlamanın, bireyin kendisi olması, yalın olmak, kolay – anlaşılabilir olmak, başarı merdivenlerinde özgüvenin, etiğin yeri, dili etkili kullanma gücü, en iyi bildiğin işe odaklanmaya, başarı merdivenlerinde maillerin gücü, insanlarla konuşun makinalarla konuşmayın, başarı merdivenlerinde kültür şokuna ne kadar hazır olduğumuz, dilimiz ile üretkenliğimiz arasındaki ilişki, başarı merdivenlerini çıkarken kendinizi öldürmeyin, çalıştığınız, etkileşimde olduğunuz insanları harekete geçirebilme, başarı merdivenlerinde tutumun ve renklerin etkisine olgusuna dairleri paylaşmaya çalıştık. Bu durakta insanların ne düşündüğünü önemseme olgusuna yakından bakmaya ne dersiniz?

Sabahları uyandığınızda neden duş alıyorsunuz, yeni ütülenmiş giysiler giyiyorsunuz, saçlarınızı düzeltiyor ve makyaj yapıyorsunuz? Bunların hepsini muhtemelen yapıyorsunuz çünkü nasıl göründüğünüzü önemsiyorsunuz. Aynı şey yazmak için doğru değil mi? Tüm büyük harflerle, kısaltmalar, yazım hataları ve gramer hatalarıyla dolu bir mesaj gönderirseniz, okuyucunuz sizin için ne düşünebilir? Muhtemelen hatalarınızı düzeltmek için zaman ayırmanın zahmetine  giremeyeceğinizi düşünüyordur.

İnsnaların ne düşündüğüne dengeli olarak önem vermek başarı merdivenlerini kolaylıkla çıkış adına dikkat edilmesinde fayda olan bir faktördür. Bu çerçeveden hareket ile bir toplantıya katılıyorsanız veya bir müşteriyi ziyaret ediyorsanız, uygun şekilde giyinmiş olduğunuzdan emin olun. Benzer şekilde, kendinizi çevrimiçi olarak da uygun şekilde sunduğunuzdan emin olmalısınız. E-posta veya raporunuz veya teklifiniz iyi görünüyor mu? Yazım hatası olmadığından emin olmak için kontrol ettiniz mi? Güzel biçimlendirilmiş mi? İyi bir izlenim bırakacak mı?

Nazikçe yazmak, düşünmek ve sağduyu göstermek biraz çaba gerektirir. Algı, yazılı mesajlardaki tek gerçekliktir. Eğitimli ve saygılı olarak algılanmak isteyip istemediğiniz sizin seçiminizdir.

Gelecek duraklarda başarı basamaklarını rahatlıkla çıkmamız sağlayacak bir diğer faktöre yakından bakabilmek dileğiyle,

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

You may also like...