Depo – Stok Yönetimi-IV

This post has already been read 432 times!

Envanter Yönetim Modelleri????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Depo – Stok Yönetimi” kapsamında başlattığımız yolculuğumuzun önceki duraklarında stok tutma gerekçeleri, alan yönetimi, gerçek zamanlı stok yönetiminin detaylarına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Envanter Yönetim Modelleri ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Tedarik zincirinde merkezi ve merkezi olmayan hizmete sahip envanter yönetimi modelleri tasarlanarak organizasyonlarda ihtiyaca göre uygulamaya alınmaktadır. Envanter yönetim modelleri tasarlanırken: talebin standart sapması ve arz döngüsünün süresi göstergelerinin hesaplamaları, döngüsel ve güvenlik stokunun değerleri dikkate alınır.  Ve bu bağlamda özellikle talebin değişkenliğini ve arz süresini hesaba katmayı mümkün kılan tedarik zinciri yönetimi ve proje yönetimi çalışması gerçekleştirilir.

Mart 2020’den itibaren talepteki belirsizlik koşullarında sigorta stoklarının hacminin modelleri ve kaynakların arz döngüsünün süresi dikkatlice çalışılır.

Envanter yönetim modelleri geliştirilmesini tetikleyen kritik faktörlerden birisi en uygun kaynak sağlama stratejisidir.  Değişken talep, azalan ürün yaşam döngüsü ve artan rekabet karşısında envanter yönetim modellerinin tasarımının her anlamda verimliliği artırmaya bir fırsat sunmasına odaklanılır. Envanter yönetim modellerinin şekillendirilirken tedarik zincirlerinin son kullanıcıya yönelik stratejiler geliştirmesini gerektirir, yani entegre bir tedarik zinciri yönetimi stratejisi gereklidir.

Entegre tedarik zincir yönetim stratejisinin , proje yönetim felsefesi ile oluşturulması sürekliliği, sürdürülebilirliği sağlar. Niçin proje yönetim felsefesi ile tedarik zincir yönetim stratejileri geliştirilmelidir? Bilindiği üzere proje yönetimi, zamanı, bütçeyi, kaynakları ve benzerlerini sınırlandırırken projenin hedeflerine ulaşmayı içerir. Tedarikçilerin ve kaynak tüketicilerinin pazarlarındaki şiddetli rekabet, yeni işletme yönetimi biçimleri arayışı, lojistik ve proje yönetimi yöntemleri kullanılmasını gerektirir.

Uygulama, lojistik yaklaşımın kullanılmasının etkinliğinin, düşük maliyetle, yani para ve maddi kaynak tasarrufu sağlayan yüksek hizmet düzeyinde bir organizasyonda ortaya çıktığını göstermiştir. Lojistik fonksiyonların ve operasyonların bileşimini belirleme sorunu, tedarik zincirlerinde envanter yönetimi stratejisi , bir proje için bir iş planı geliştirme aşamasında ortaya çıkabilir

Gelecek durakta “Proje Yönetimi Odaklı Tedarik Zinciri Yönetimi Tasarımı” ile yolculuğumuzu sürdürmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...