Depo – Stok Yönetimi-VI

This post has already been read 412 times!

Tedarik Zinciri – Proje Yönetimi Ortak Hareket Alanı ????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Depo – Stok Yönetimi” kapsamında başlattığımız yolculuğumuzun önceki duraklarında stok tutma gerekçeleri, alan yönetimi, gerçek zamanlı stok yönetiminin detayları, envanter yönetim modelleri, proje yönetimi odaklı tedarik zinciri yönetimi tasarımına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Tedarik Zinciri – Proje Yönetimi Ortak Hareket Alanı ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Lojistik ve proje yönetimi ortak hareket alanı

Tedarik zinciri yönetim sürecinin optimizasyonunu sağlayan yatırımların planlanması,  bilgi işleme, proje için bir ekip seçimi, personelin geliştirilmesi, yasal – hukuki destek, malzeme, ekipman satın alma, tedarik…

Tedarik sürecinde envanter yönetimi stratejisinin belirlenmesi sorunu, lojistik fonksiyonların ve operasyonların bileşimi, proje için bir iş planı geliştirme aşamasında bile ortaya çıkmaktadır.

Projenin uygulanması sırasında lojistik, başlatma süreçlerinden kapanmaya kadar neredeyse tüm kaynak ve fonksiyonel destek yelpazesini kapsamaktadır.

Proje yönetimindeki lojistik, projelerde kaynak yönetiminden daha geniş, yani proje yönetimi için stratejik bir kavram olarak düşünülmelidir. Bu süreçlerin lojistiğe dayalı yönetimi «Proje lojistiği yönetimi” kavramına yansır. Bu yatırım, malzeme, hizmet, finans, yönetim aşamaları bir sırayla uygulanan bir projenin evreleri ve hayat döngüsü katılımcıların tedarik zincirleri ve etkileşimi kullanarak lojistik kurallarına göre çalışır. Proje bağlamında kaynak sağlanması tedarik yönetimi sağlar, ancak proje için kaynak rezervlerinin seviyesini belirlemek için lojistik yaklaşımı ayrıntılı olarak, hesap belirsizlik içine alma dahil değil sistemli ve organize edilmiş bir süreçtir.

Proje envanter yönetimi bağlamında lojistik yöntemlerin geliştirilmesi, tedarik zincirinin performans göstergelerini belirleyerek, riskleri en aza indirgeme ve projenin bir bütün olarak verimliliğini artırma stratejisini dikkate alarak kaynakların durumunu tahmin etmek, optimize etmek ve izlemektir.

Her bir proje yönetim süreci grubu, tedarik zinciri yönetiminde, yani planlama ve kontrol süreçlerinde öncelikli öneme sahip bazı işlevlerle tamamlanmaktadır. Proje yönetimi ve tedarik zinciri yönetiminde ortak ve önemli olan parametre hizmet düzeyi faktörüdür.

Gelecek durakta “Hizmet Düzeyi” ile yolculuğumuzu sürdürmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...