Görsel Yönetim –II

This post has already been read 958 times!

Görsel Yönetime Doğru Yol Alırken ???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Görsel Yönetim” kapsamında başlattığımız paylaşım dizisinin bir önceki durağında şimdiler ve gelecekte yönetimin görselleştirilmesi gerekliliği ve önemine dair özet bir giriş yapmaya çalıştık

Bu durakta “Görsel Yönetime Doğru Yol Alırken” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Gerçekleştirilen faaliyetlerin görünür kılınması, görsel materyaller – şemalar ile çalışmaları gerçekleştirme sürecinde başarılı olabilmek adına, her çalışanın görsel yönetim parametreleri konusunda eğitimler almalıdır. Eğitimin ötesinde bu konuda uzmanlık oluşturma, bu bilgiyi işe uygulama ve beklentilere göre performans göstermesi gerekmektedir.

Bireylerin, şirketlerin gerçekleştirdikleri iş sonuçlarının başarı dereceleri performanslarının ölçülmesi ile değerlendirilir. Görsel yönetim ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirilen performans değerlendirme sonuçlarına bakıldığında, görsel yönetim sisteminde şeffaf hale gelmenin ve odaklanmanın daha kolay hale geldiği, genellikle kontrol edilebilir maliyetlerin farkındalığının arttığı görülmektedir. Kendilerinden tam olarak ne beklediğini bilen, gerçekleştirdikleri işlerin teslimatı için iyi eğitilmiş ve her an nasıl performans gösterdiklerini bilen çalışanlar, işlerini ve çabalarını aynı şeyi iyi yaparken maliyetleri düşürmek için üretme eğilimindedir.

Şirketlerin performans parametrelerinden birisi müşterinin taleplerinin etkin şekilde karşılanmasıdır. Görsel yönetimi kullanan kuruluşlarda müşteriye hizmet etme yeteneği, genellikle dramatik bir şekilde artmaktadır. Çalışanları kuruluşun misyonuna ve müşterilerine bağlayarak, görsel yönetim kuruluşların müşteri ihtiyaçlarına daha duyarlı hale gelmesine yardımcı olur, bu ihtiyaçları karşılamak için yeni yollar bulmalarına yardımcı olur ve genel müşteri memnuniyetini artırır.

Modern görsel öğrenme tekniklerinin kullanımı, çalışanların bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirir, çünkü en azından kısmen görsel olarak teslim edilirse bilgileri daha hızlı ve kolay bir şekilde öğrenir ve korurlar. İlk kez iyi öğrenenler sonuç olarak daha az hata yapacaklardır. Görevlerin tamamlanması gibi doğruluk genellikle artar.

Kültürlerini görsel yönetim yoluyla değiştiren ve çalışanlarının müşterilerin kim olduğunu ve neye ihtiyaç duyduklarını gerçekten anlamalarına yardımcı olan kuruluşların sayısı gittikçe artmaktadır.

Gelecek durakta “Görsel Yönetim ve Çalışan Memnuniyeti İlişkisi”  ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...