A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimi -VII

This post has already been read 783 times!

Stratejinin Yaygınlaştırılması ????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimikapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında stratejik planlama ile gelenler ve şirketlerin stratejik planlama sürecinin uygulama gerekliliği, çevre analizinin gerekçeleri, vizyon – misyon ve değerlerin belirlenmesi, stratejik planlamanın kazanımları, geleceği bugüne getirilmesi, stratejik planlama sürecinin yönetilmesine dair paylaşım yapmaya çalıştık

Bu durakta “Stratejinin Yaygınlaştırılması ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Stratejinin yaygınlaştırılması detayları:

Stratejik programların ve projelerin önceliği, rakip önceliklerin ve stratejik iş hedeflerinin çözümü ile belirlenir. Bu öncelikler beceri ve yetenek gereksinimlerini belirler.

Stratejik planın ufkunda genel iş ihtiyaçlarına öncelik verilir.

Beceri ve yetkinlik analizi beceri ve yetkinlikler, yol haritaları, programlar ve projelere göre stratejik planlama sırasında resmi olarak değerlendirilir.

Yol haritaları, ayrıntılı ve öncelikli eylem ve kaynak planları ile işin her seviyesinde hedeflere dönüştürülür.

Değişim ihtiyacını ve planını gösteren bir çerçeve oluşturulur.

iletişim süreci ve dinleme iş vizyonu, yorum ve geri bildirim fırsatı ile özlü, tutarlı ve tekrarlanabilir bir şekilde geniş bir şekilde iletilir.

Stratejik hedefler ve planlar, sahiplik ve sponsorluk ile çalışma seviyelerine yükseltilir.  Hedeflerin ve hedeflerin konuşlandırılması stratejik planın yerine getirilmesi için gereken performans hedefleri ve onaylanmış ve planlanan programlarda ve projelerde belirtilen hedefler, işin her seviyesinde hedef olarak temsil edilir. Stratejilerin yaygınlaştırılması performans yönetimi sürecinin bir parçası olduğundan dolayı etkin performans yönetim sisteminin çalıştırılması kaçınılmazdır.

Programları, projeleri ve hedeflerini her düzeyde yönetmek, gözden geçirmek ve ölçmek için ölçüm sistemleri kullanılır.

Performans yönetim sistemi hem çalışanlar hem de şirketin iş sonuçlarının değerlendirilmesi için kullanılan ölçme ve değerlendirme sistemlerinden birisidir. Bir diğer ölçme ve değerlendirme aracı bütçe yönetim sistemidir. Genel anlamda değerlendirme ve kontrol sürecinin detaylandırılmasında fayda var.

Gelecek durakta “ Değerlendirme ve Kontrol“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...