A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimi -VI

This post has already been read 664 times!

Stratejik Planlama Sürecinin Yönetilmesi????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimikapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında stratejik planlama ile gelenler ve şirketlerin stratejik planlama sürecinin uygulama gerekliliği, çevre analizinin gerekçeleri, vizyon – misyon ve değerlerin belirlenmesi, stratejik planlamanın kazanımları, geleceğin bugüne getirilmesine dair paylaşım yapmaya çalıştık

Bu durakta “Stratejik Planlama Sürecinin Yönetilmesi” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Stratejik planlama sürecinin yönetilmesi süreci ile gelen kazanımlar :

Geleceğe yönelik sistemler, iletişim araçları için mimari ve çerçeveyi belirler.

Gerçekleştirilen yatırımlarından iş kazanımlarını sağlamak için eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını ve gerekli davranışları belirler.

Kalite güvencesinin stratejik iş hedeflerine ulaşmak için işletmenin tüm yönlerini nasıl destekleyeceğini belirleyen bir yol haritasını sağlanır.  

Bir işletmenin ve ortaklarının statik ve dinamik veri ihtiyaçlarını ve bunların nasıl karşılanacağını belirleyen bir yol haritasını şekillendirir.  

Veri kalitesi ve bütünlüğü, mükemmellik için temel gereklilikler ve disiplin olarak anlaşılmakta ve boyunca ölçülmesinin metodolojisinin oluşturur.  

Bir iş planına yardımcı olmak için kullanılan çok yıllı programlar, mali yıla göre yapılandırılır ve sürüş ve yol haritalarının desteklenmesi için daha fazla ayrıntı sağlamaya odaklanır.

Stratejik planlama yönetim süreci organizasyonun genelinde var olan dağınıklığı aslında entegre olarak yönetilebilir modele dönüştürmektedir.

Stratejik planlama yönetim sürecinin uygulama fazı iş planlarının oluşturulması aşamasıdır. Oluşturulan iş planlarında kaynak gereksinimi belirlenir ve düzenli olarak gözden geçirilir.

 Bir diğer uygulama ve stratejik planların değerlendirilmesi aracı geliştirilen bütçelerdir.  Bütçelerin oluşturulması ve uygulanması oldukça kritik öneme sahip faktörlerden birisidir. Bütçeler, yıllık finansal planlar yönetim kontrolünün itici güçleridir. Verimli ve etkin faaliyet planları ile birlikte bütçeler , temel performans göstergeleri (KPI’lar) aracılığıyla üç ayda bir değerlendirilerek stratejik planlama yönetiminin sürecinin etkinliği gözden geçirilir.

Stratejik planlama yönetim sürecinin başarısı oluşturulan stratejilerin yaygınlaştırılması ile gerçekleşir

Gelecek durakta “Stratejinin Yaygınlaştırılması “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...