A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimi -IX

This post has already been read 701 times!

Entegre İş Planlarının Yönetimi????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimikapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında stratejik planlama ile gelenler ve şirketlerin stratejik planlama sürecinin uygulama gerekliliği, çevre analizinin gerekçeleri, vizyon – misyon ve değerlerin belirlenmesi, stratejik planlamanın kazanımları, geleceği bugüne getirilmesi, stratejik planlama sürecinin yönetilmesi, stratejinin yaygınlaştırılması, değerlendirme ve kontrol aşamasına dair paylaşım yapmaya çalıştık

Bu durakta “Entegre İş Planlarının Yönetimi ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Entegre iş planı yönetim süreci bizlere neyi ifade etmektedir.? Kararların, olayların stratejik plan ve yol haritaları üzerindeki etkilerinin görünür olmasını, anlaşılmasını ve kararlaştırılmasını sağlayan entegre iş planlama sürecidir.

Entegre iş planlarının yönetim süreci ile gerçekleştirilen faaliyetler  ve kazanımlar:  

Tüm şirket süreçleri için faaliyetleri ve ileriye dönük planları gözden geçirir ve entegre sonuçlarının programlara ve iş planına uygun olmasını sağlar.

Kısa vadeli kararlar ve uzun vadeli uyum entegre iş planlaması, günlük etkinliklerin ve kararların iş için uzun vadeli planlarla tam olarak uyumlu olmasını sağlar.

Sistematik ve titizlikle risk için analiz edilir.

Stratejik planlama süreci ve entegre iş planları, güçlü liderlik ve bireysel sorumluluklarla tüm planın sahipliğini sağlayan hem kültürel hem de davranışsal gelişim ile desteklenmelidir :

İş planları,  yol haritaları, programlar ve projeler geliştirilirken her seviyeden daha fazla insanı meşgul etmek için bir süreç kullanır. Konuşlandırıldığında, paydaşlarını heyecanlandırmalı ve meşgul etmelidir.

Sahiplik performansı, programlar, projeler ve eylemler uygun seviyede sahiplenir ve Liderlik ekibi de sürecin sponsoru olmalıdır.  

Resmi iletişim, iş boyunca stratejik planı ve yol haritalarını kademeli olarak basamaklamak ve işgücünü meşgul etmek için kullanılır.

Günlük, gayri resmi iletişim yoluyla aktif olarak güçlendirilmiştir.

Gösterilen liderlik, stratejiyi her seviyede canlı tutmak için karar vermede ve şirket çapında iletişimde konuşlandırılan stratejinin disiplinli bir kullanımını gösterir.

Stratejik planlama sürecinde liderliğin önemi;  liderlik büyük bir resim oluşturma ve organizasyonu vizyona dahil etme yeteneğine sahiptirler.

Gelecek durakta “Liderlik Yetenekleri“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...