A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimi -VIII

This post has already been read 617 times!

Değerlendirme ve Kontrol????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimikapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında stratejik planlama ile gelenler ve şirketlerin stratejik planlama sürecinin uygulama gerekliliği, çevre analizinin gerekçeleri, vizyon – misyon ve değerlerin belirlenmesi, stratejik planlamanın kazanımları, geleceği bugüne getirilmesi, stratejik planlama sürecinin yönetilmesi, stratejinin yaygınlaştırılmasına  dair paylaşım yapmaya çalıştık

Bu durakta “Değerlendirme ve Kontrol ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Değerlendirme ve kontrol sürecinin detayı :

Değerlendirme ve kontrol, stratejilerin tüm şirket seviyelerinde ve temel süreçler ile uzman destek fonksiyonları arasında uyumunu doğrulamak için resmi ve gayri resmi periyodik incelemeler yapılır.

Teşhis incelemesi en az yıllık olarak, strateji dağıtımının resmi bir teşhis incelemesi yapılır.

Değerlendirme süreci entegre iş planlaması yoluyla tanımlanan stratejik varsayımları içerdiğinden bir çok zorluluğu içerebilir. Bu zorluklar; değerlendirmeyi gerçekleştirecek takımının bu konudaki sorumluğu alması ile birlikte gerekli kaynakların tahsis edilmesidir.

Kaynak tahsisi değerlendirme süreci için önemli olmasından önce stratejik planlama kapsamında onaylanan stratejik projeler, programlar, entegre iş planlamasının uygulamaya alınması için daha kritik bir rol oynar.

Değerleme ve kontrol fazında; program, proje ve bu bağlamdaki iş planlarındaki hedef ilerlemesi, boşlukları belirlemek ve kritik başarı faktörleri gözden geçirilir. Sağlıklı ve sürdürülebilir değerleme ve gözden geçirilme sürecinin gerçekleşmesi için dengeli çok işlevli öncelikler ve kaynak tahsisinin gerekliliğinin farkındayız.

 Projelerin, programların ve iş planlarının doğasına bağlı olarak değerlendirme ve gözden geçirme süreci liderler ve faaliyetlerden sorumlular birlikte bu süreci gerçekleştirdiğinden dolayı da yine kaynak tahsisi karşımıza çıkmaktadır. Özetin özeti stratejik planlamanın her bir sürecinde gerekli kaynak tahsisin işin gereklerine göre oluşturulması başarının olmazsa olmaz parametrelerinden birisidir. Bir diğer parametre iş planlarının entegre olarak yönetilebilmesidir.

Gelecek durakta “Entegre İş Planlarının Yönetimi “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...