A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimi -XIII

This post has already been read 610 times!

Yetenek Geliştirme ve İnsan Tutma???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimikapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında stratejik planlama ile gelenler ve şirketlerin stratejik planlama sürecinin uygulama gerekliliği, çevre analizinin gerekçeleri, Vizyon – Misyon ve Değerlerin Belirlenmesi, stratejik planlamanın kazanımları, geleceği bugüne getirilmesi, stratejik planlama sürecinin yönetilmesi, stratejinin yaygınlaştırılması, değerlendirme ve kontrol aşaması, entegre iş planlarının yönetimi, liderlik yetenekleri, değerler beyanı, takım ruhu kültürüne dair paylaşım yapmaya çalıştık

Bu durakta “Yetenek Geliştirme ve İnsan Tutma ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

İnsanların gelişimi stratejik olarak önemlidir ve aktif olarak konuşlandırılır. Organizasyon insanların gelişimini ve tutulmasını desteklemek için bir veri tabanı oluşturur. Şirket, yetenek, beceri ve bilgiyi teşvik etmek için kaynakları, zamanı ve fırsatları taahhüt eder. Gelişim planlaması, başarının ölçülmesi, doğru eğitim ve öğretimin yapılması ve uygun maliyetli olması faaliyetleri stratejik planla uyumludur. Eğitim ve öğretim, belirli bir teknolojiye bağlı gerçeklerin aktarılmasından ziyade, bir organizasyondaki süreç ve davranış değişikliği ilkelerini içerir.

Eğitiminin etkinliğinin değerlendirme araçlarından birisi performans değerlendirme sürecidir, performans değerlendirme süreci yanı zamanda ihtiyaç duyulan eğitimleri, gelişim programlarının revize edilmesini de sağlar. Performans değerleme sisteminin çıktılarından birisi de gelecek için gerekli olan yetenek, yetkinlikler ve becerilere yönelik ihtiyaçların belirlenmesidir.

İhtiyaç duyulan yetenekler, yetkinlikler ve beceriler değişebilir, ancak tatmin edici müşteri gereksinimlerini, süreç bilgisini, takım çalışmasını, inovasyonu, mentorluğu, finansal yetkinliği, analitiği, modellemeyi ve yönetişimi içermelidir.

Mevcut ve gelecekte ihtiyaç duyulan yetenek, yetkinlik ve becerilerin organizasyonda etkin şekilde tutabilmek adına çalışan yaşam döngüsü çalışması gerçekleştirilir.

Çalışan döngüsü iyi çalışılmış ve çalışanlar ile paylaşılmış organizasyonlarda nitelikli becerilerin ve yetkinliklerin şirketlerde kalış sürelerinin olabildiğince uzun olduğuna rahatlıkla tanık olabiliyoruz.

Konu ne olursa olsun sağlıklı iletişim ile stratejiler geliştirilebilir ve uygulanabilir

Gelecek durakta “İletişim “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...