A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimi -XXII

This post has already been read 505 times!

İletişim ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimikapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında stratejik planlama ile gelenler ve şirketlerin stratejik planlama sürecinin uygulama gerekliliği, çevre analizinin gerekçeleri, Vizyon – Misyon ve Değerlerin Belirlenmesi, stratejik planlamanın kazanımları, geleceği bugüne getirilmesi, stratejik planlama sürecinin yönetilmesi, stratejinin yaygınlaştırılması, değerlendirme ve kontrol aşaması, entegre iş planlarının yönetimi, liderlik yetenekleri, değerler beyanı, takım ruhu kültürü, yetenek geliştirme ve insan tutulması, iletişime, organizasyonel tasarım, iş geliştirme ve öğrenmek, prosedürler, iş akışları ve mevzuatlar, atıkların sürekli iyileştirilmesi, performans ölçümü, iş geliştirme, strateji ile güçlendirilmiş iş geliştirme, detaylı rotaların oluşturulmasına dair paylaşım yapmaya çalıştık

Bu durakta “İletişim” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Stratejik planlama sürecinin tüm fazlarında etkin olan iletişim özellikle görünür performans önlemleri, iş geliştirme faaliyetleri ve stratejik iş hedeflerine doğru ilerleme konusunda farkındalığı korumak için kullanılır.

İlerleme ve performans değerlendirme fazında gerçekleştirilen açık ve etkin iletişim ile çalışanlar, özel iyileştirme programlarının ve projelerinin vizyona, stratejik iş hedeflerine, değer teklifine, rekabetçi önceliklere ve iş yol haritalarına nasıl katkıda bulunduğunu anlarlar.

Değerlendirme fazında süreç sahipleri kendilerine verilen hedefleri ve hedeflere ulaşım derecelerini gösteren performansları kapsamında detaylı raporlama ve gerektiği durumda sunum yaparlar. Yazılı ve sözel sunumlarda kullanılan dilin yalın, anlaşılabilir olması oldukça önemlidir.

Sağlıklı ve etkin bir iletişim ile iş sonuçlarının verimli şekilde değerlendirilmesinin ilk koşullarından birisi süreç, veri, bilgi, varlıkların mülkiyeti ve hesap verebilirliği, sürekli iyileştirmeyi sağlamak için ilgili insanlara ve ekiplere görev ataması gerçekleştirilir. Sahibi ve sorumlusu net olarak bilinen süreçler, faaliyetler başarılı şekilde gerçekleştirilir.

Görev, kaynak ve sorumluluk atanmasının sağlıklı ve net bir şekilde gerçekleştirilmesinin yanı sıra bu süreçte başarının bir diğer değerli ve önemli olan kritik başarı faktörü sürecin sahiplenilmesi ve sorumluluğunun kabul edilmesidir.

Gelecek durakta “Sahiplenme ve Sorumluluk “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...