A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimi -XVIII

This post has already been read 564 times!

Atıkların Sürekli İyileştirilmesi ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimikapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında stratejik planlama ile gelenler ve şirketlerin stratejik planlama sürecinin uygulama gerekliliği, çevre analizinin gerekçeleri, Vizyon – Misyon ve Değerlerin Belirlenmesi, stratejik planlamanın kazanımları, geleceği bugüne getirilmesi, stratejik planlama sürecinin yönetilmesi, stratejinin yaygınlaştırılması, değerlendirme ve kontrol aşaması, entegre iş planlarının yönetimi, liderlik yetenekleri, değerler beyanı, takım ruhu kültürü, yetenek geliştirme ve insan tutulması, iletişime, organizasyonel tasarım, iş geliştirme ve öğrenmek, prosedürler, iş akışları ve mevzuatlara dair paylaşım yapmaya çalıştık

Bu durakta “atıkların sürekli iyileştirilmesi ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Küresel arenada geldiğimiz noktada malzemelerin, kaynakların, yeniden ve yeniden değerlendirilmesi, işlenmesi ve de geri kazanımı oldukça kritik olmak ile birlikte insani bir zorunluluk haline geldi.

Şirketlerin ve organizasyonların bu bağlamda temel sorumlulukları ve geliştirdikleri stratejilerinin kapsamında atıkların sürekli iyileştirilmesi ve ortadan kaldırılması vb faaliyetler yer almalıdır. Bu bağlamda şirketler tüm çalışanlarını, en iyi uygulamaları geliştirmeleri yönünde teşvik etmeleri, atıkların sürekli olarak ortadan kaldırılması yoluyla şirketin çevre üzerindeki etkisini azaltmaya kararlı olmalarının sağlanması oldukça önemlidir.

Atık değerlendirme stratejileri proses iyileştirme, geri dönüşüm ve atık çıktısının azaltılmasının kapsamalıdır. Aslında bu stratejinin derinliğinde sosyal sorumluluk ve toplum üzerinde etki faktörleri yer almaktadır.

Atık değerlendirmeyi ajandasına alan ve bu konuda hassasiyeti net olan şirketlerin

Faaliyet gösterdikleri ülke toplumuna sürekli ve olumlu bir bağlılık gösterdiği .

Toplum ilişkilerine proaktif bağlılık sözü verdiği

Toplumun güvenini ve iyi niyetini kazanmak için sürekli çaba sarf ettiği kabul edilmektedir.

Çevre, insan odaklı şirketlerin ürün ve hizmetlerinin tercih edilme seviyesi sürekli yükselir. Bazı şirketler atık değerlendirme faaliyetlerine toplumu da kattıkları için çift yönlü ve anlamlı bir iletişim de oluşur.  Örneğin kullanılan bir ürünün ambalajının geri dönüşüm ile bazı organizasyonların geliştirilmesi şirketler ile toplulukların birlikte hareket etmelerin sağlar.

Gelecek durakta “Performans Ölçümü “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...