A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimi -V

This post has already been read 784 times!

Geleceği Bugüne Getirmek ????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“A’dan Z’ye Stratejik Planlama Yönetimikapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında stratejik planlama ile gelenler ve şirketlerin stratejik planlama sürecinin uygulama gerekliliği, çevre analizinin gerekçeleri, vizyon – misyon ve değerlerin belirlenmesi, stratejik planlamanın kazanımlarına dair paylaşım yapmaya çalıştık

Bu durakta “Geleceği Bugüne Getirmek  ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Geleceği bugüne getirmek için stratejik plan, şirket hedeflerine ulaşılmasını sağlayan  kritik başarı faktörleri detaylı oluşturulur.  Kritik başarı faktörlerinin detayında neler yer almaktadır? Pazar, ürün ve portföyün tanımlanması, tedarik zinciri yol haritalarının her birisi için elde edilmesi gereken yıllık kritik başarı faktörlerini içerir.

Pazar tanımlaması adına; mevcut ve potansiyel pazarın yer alacağı coğrafya ve takip edilecek pazar sektörlerinin belirlenmesi. Pazar tanımlaması; büyüme ve verimlilik beklentilerini karşılamak ve şirket talep yönetimi süreçlerini, gözden geçirmeyi ve karar vermeyi teşvik etmek için tasarlanır.

Ürünlerin ve hizmetlerin tanımlanması; şirketin satmak istediği ürün ve hizmet portföyünü ve her ürün ailesi veya markası için zaman içinde nasıl değişeceği belirlenir. Ve bu tanımlama profesyonel marj beklentilerini karşılamak ve şirketin ürün yönetimi, gözden geçirme ve karar verme süreçlerini yönetmek için tasarlanır.

Tedarik zincirinin tanımlanması; tedarikçilerden tüketicilere ve müşteri siparişlerinden faturalandırmaya kadar olan süreçleri kapsar, bunların hizmet ve maliyet hedeflerini karşılamak ve yeni ürün ve hizmetleri etkin bir şekilde tanıtmak için nasıl tasarlanacağını kapsar.

Ürün, hizmet, pazar ve tedarik zinciri süreçlerinin kritik başarı faktörlerini etkileyen sağlıklı tanımlamanın yapılması ve uygulanması için ihtiyaç duyulan ve oldukça önemli olan faktörlerden birisi etkin finansal yönetimin tasarlanması ve uygulamaya alınmasıdır.  Stratejik plan kapsamındaki süreçlerin ve de stratejik planın kendisinin izlenebilirliği ve değerlendirilmesini sağlayacak doğru teknolojik yapıların mimarisinin oluşturulmasıdır.

Tasarlanan stratejik planın etkinliği ve güncelleştirilmesi sürecin yönetimi ile test edilir.

Gelecek durakta “Stratejik Planlama Sürecinin Yönetilmesi “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...