SOSYAL MEDYA ve İLETİŞİM

This post has already been read 2197 times!

SOSYAL MEDYA VE İLETİŞİM İLE GELENLER

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

İnsan oğlu neden konuşmak ister? Neden iletişim de ve etkileşimde bulunmak ister? Kendini anlatmak için, var olduğunu göstermek için; bir fikri-yorumu- hayali-düşüncesi olduğunu… vurgulamak – aktarmak, huzur bulmak, zenginleşmek için konuşmak, iletişimde bulunmak ister. Ve oldukça doğal bir gereksinimdir iletişimde bulunmak, Yaşama gözlerimizi açtığımız andan itibaren ilk çığlıklarımızı atarak iletişimde bulunuruz, eyvah yeni bir yere geldim bu farklı bir ortam diyerek çığlık atıyoruz. Veya belki de ey ahali haberiniz olsun ben dünyaya geldim diye haber veriyoruzdur. Sebebi her ne ise ilk çığlık, ilk ağlama sesleri iletişimin ilk izlerini oluşturmaktadır.

İnsanoğlu iletişim ile var oluşu sürdürmek için ateş ile haberleşme ile başlayan iletişim tekniklerini geliştirerek zaman içerisinde farklı farklı iletişim araçlarını kullanmaya başladı ve bugün geldiğimiz noktada; internet, bloglar, facebook, instagram, whatsapp, kapalı gruba- şirkete özgü iç whatsapp, facetime, wiber… vb sosyal medya kanallarını kullanarak iletişimlerini sürdürüyorlar. Tüm iletişim teknikleri içerisinde en etkili olanı yüz yüze canlı iletişimdir ve bu iletişim türü nispeten daha güvenli ve kontrol edilebilir Kabul edilmektedir. Doğru ve yerinde kullanıldığında sosyal medya kanalı ile gerçekleştirilene iletişiminde kazanımları oldukça fazladır. Örnek her an Amerika’ya gitme imkanınız olmayabilir hiç iletişimde olmamak yerine görüntülü görüşerek olabildiğince iletişimde kalmayı sağlayabilirsiniz veya küresel bir şirkettesiniz seyahat masraflarının yükselmemesi adına görüntülü toplantılar yapabilirsiniz.

Evet tüm bu perspektiflerden bakıldığında sosyal medya kanalları ile iletişim gerçekleştirmek faydalı ve yerinde olabilir. Ve fakat nasıl olsa görüntülü görüşüyoruz diye Amerika’daki yeğenler ve kardeşlere ziyaret gerçekleşmiyorsa belli bir sure sonra tüm bağlar kopar veya iletişimin amacına ulaşamadığı kaygısı oluşur. Görüntülü toplantı yaparak tüm bilgileri aldığınızı düşünerek şirket ile ilgili toplantıları tamamen görüntülü yapmaya başladığınızda çalışanlarınız ile şirket arasındaki bağlar kopabilir veya ülkenin yerinde gözlem yapmaktan uzaklaşarak ülkeye dair hakimiyetinizi kaybedebilir misiniz?

Gelecek durakta sosyal medya iletişimi ile gelen pozitif olmayan etkenleri paylaşmaya ne dersiniz?

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

 

Share

You may also like...