Risk Yönetim Penceresinden Tedarik Zinciri Yönetimi-XVIII

This post has already been read 778 times!

Web tabanlı  uygulamalar  -???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Risk Gözlükleri ile Tedarik Zinciri Yönetimi kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında tedarik sürecinde risk odaklı yaklaşımın önemi, kazanımı, gerekliliği ve faaliyet tabanlı risk yönetimi, tedarik zinciri risklerinin analizi, risk değerleme, risk yönetiminin yürütme fazı, operasyon süreçleri bağlamında risk yönetimi, satın alma sürecinde finansal ve operasyonel kararların entegrasyonu,  yenilikçi tedarik zinciri finansman planları, risk algısı ve liderlik yaklaşımı, operasyonel risklerin detaylı tanımlamaları, değer zincirinde oluşabilecek riskler, risklerin arka planları, risk değerlendirmesi, tedarik zinciri yönetiminin itici güçleri, dış kaynak kullanımı, planlama – uygulama senkronizasyonu : masadan sahaya tedarik akışı, tedarik zinciri ortakları arasında işbirliği, tedarik zincirinde esneklik oluşturulmasına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Web tabanlı  uygulamalar  ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Genişletilmiş tedarik zincirlerinde envanter, kapasite, ekipman durumu ve siparişlerin görünürlüğünü sağlamak için tedarik zinciri ortakları arasındaki veri tabanlarını birbirine bağlayabilen Web tabanlı teknolojiler artık mevcuttur.

Web tabanlı teknolojilerin sağladığı kolaylıklar ve getirdiği kazanımlar

Tedarik zinciri  yönetim sistemleri kapsamında gerçekleştirilen kritik faaliyetleri izleme yeteneğine sahip olması.

Faaliyetler beklendiği gibi gerçekleşmemesi durumunda, ilgili yöneticileri düzeltici önlemler almaları konusunda bilgilendirmek için uyarılar ve mesajlar göndermesi.

Daha önceki tedarik zinciri sorunları tespit etmek ve yerine reaktif daha proaktif bir modda çalışmasını sağlaması.

Web tabanlı teknolojiler ile entegre çalışan RFID teknolojisi, envanter sayımlarının doğruluğunu artırmanın yanı sıra, transit siparişlerin ve gönderilerin durumu ve müşteriler tarafından satın alınanlar hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlaması.

Gerçek zamanlı bilgiye bu şekilde erişim, bilgi bozulmalarını hafifletir ve gerçek talep ve arz sinyalleri sağlar, bunların hepsi arz-talep uyumsuzluğu olasılığını azaltabilir. Firmaların aksama olasılığını azaltmak için kullanabilecekleri bir dizi strateji olsa da, bunlardan hangisinin belirli bir firma için uygun olacağı firmanın çalışma ortamına bağlıdır.

Hangi stratejilerin benimseneceğini belirlemek için, firmaların dikkatli ve düzenli olarak uygulanan sistematik bir risk yönetimi sürecine ihtiyacı vardır. Süreci bu bölünme riski yönetiminin önemini bilincini getirmek için kritik olduğu gibi, en yüksek yönetim düzeyinde savunulan olmalıdır. Böyle bir süreci geliştirmek ve uygulamak için geniş bir plan oluşturulmalıdır.

Gelecek durakta “Risk Planlama “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...