Gelecekte Yönetim-VI

This post has already been read 548 times!

Olimpiyat Meşalesini İlk Ateşleyenler ????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları,

2020 yılı ve sonrasında yöneticiliği etkileyecek rotaya odaklı “Gelecekte Yönetim” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında Y ve Z jenerasyon ile gelen yeni çalışma alışkanlıklarına, yaklaşımlarına mevcut yöneticilerin adapte olabilmesi, yöneticiler mi? liderler mi?, işbirliği odaklı şirket kültürü oluşumu, teknolojik araçların kullanımı ve denge olgusu, örnekler ile yönetime dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “olimpiyat meşalesini ilk ateşleyenler” kapsamında zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Olimpiyat ateşini ilk ateşleyenlerin neleri derinden etkilediklerine bakıldığında;

Liderlik yaptıkları bireylerin ve takımların davranış tarzlarında,

Çalışanların açılış hamlelerine iyi hazırlanmalarında,

Her çalışanın faaliyetlerini gerçekleştirirken uyguladığı etkili ve etkin hamlelerinde,

Rakipler tarafından kopyalanmayacak benzersiz kombinasyonların bulunmasında,

Yeni senaryolara uyum sağlamak ve bir sonraki en iyi hamleyi bulmaya çalışılmasında etkili oldukları görülmektedir. Ve daha da ötesinde çalışanlar yukarıda paylaşılan vurguları keyifle yapmanın huzurunu yaşarlar.

Evet faaliyetler kabul gören ve verimli şablonlar ile gerçekleştirilmektedir. Rekabeti sürdürülebilir kılan günün sonunda yeni fikirler, yaklaşımlar ve teorilerin ortaya çıkarılmasıdır, işte bu nokta da bunları açığa kavuşturmak olimpiyat meşalesini ilk ateşleyen cesaretli yöneticilere kalmıştır.

Yeni fikir, düşüncelere deneyler ile iyi bir yol arkadaşlığı yapılması ile birlikte deneyin yöneticinin en iyi arkadaşı olduğu gerekliliği ve gerçekliğini göz ardı etmemekte fayda var. Her ne kadar olimpiyat ateşini yakabilmek çalışanlar için de geçerli olsa da, özellikle büyük olasılıkla lider ekipler ve şirketler olabilecek yöneticiler için geçerlidir. Bu, birçok çalışanın taklit edeceği davranışlarıdır ve bu nedenle yöneticiler bu tür davranışları sergiler ve teşvik ederse, çalışanlar da muhtemelen onu benimseyeceklerdir.

Davranışları, iş yapış tarzları ve aslında tüm hayata dair duruşları taklit edilmek istenen yöneticilere, liderler büyük sorumluklar düşmektedir. Özellikle şimdi ve yarınlarda takip edilecek ve takip edilmenin ötesinde taklit edilecek geleceğin yöneticisinin liderinin sonrası gereken soruları vardır.

Gelecek durakta “Sorulması Gereken Sorular” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...