Pazarlama – Satış Entegrasyonu -VII

This post has already been read 398 times!

Planlara Yüklenen Anlamlar ???

Merhaba Aysel EVRAN paylaşım dostları,                                 

“Pazarlama – Satış Entegrasyonu” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında entegrasyonun önemi, müşteri değeri ve entegrasyonu, rekabet avantajı, pazarlama – satış arasındaki çatışma gerekçeleri, pazarlama – satış takımları arasındaki gerginliklerin detayı, hedeflere yüklenen anlamlara dair paylaşımda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Planlara Yüklenen Anlamlar” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Pazarlama – satış takımları gerçekleştirdikleri faaliyetler ve taşıdıkları sorumluluklar çerçevesinde bakış açıları ve süreçleri değerlendirmeleri bir birinden farklı olmaktadır. Bu bağlamda her iki takımın oluşturdukları planlar ile birlikte planlara bakış açıları farklıdır. Örnek olarak pazarlama takımı marka planları geliştirir, bazı organizasyonlarda pazarlama takımı marka planları geliştirirken satış takımının fikrini ya özet olarak alır veya hiç almazlar bu gerçekten hareket ile satış takımı da oluşan marka planlarına inanmayabilir çünkü kendilerini marka planlama sürecinin bir parçası olmadıklarını düşünürler.

Satış ekibi marka oluşturma – geliştirme planlarına güvenmediklerinden veya kendilerini bu planın parçası olarak görmediklerinden dolayı planın gereği olan bazı faaliyetleri uygulamazlar ve plan başarısız olabilir. Bu başarısızlıkta aslında pazarlamaya olan güven eksikliklerini pekiştirir. Bir gerçek var hedef, planlama farklılıkları bölümler arası sürtüşmenin kaynağı olabilir ve çözümü genellikle kuruluşun üst yönetiminin sorumluluğundadır.

Hedeflere, planlara yüklenen anlam farklılıkları, koordinasyonun üst yönetim açısından öneminin anlaşılamamasına bağlanabilir. Organizasyonlarda bir birini etkileyen ve aralarında anlamlı – dengeli entegrasyonun sağlanması gerekli olan yakın iki iş ailesi pazarlama – satış iş aileleridir. Bu şu demek değildir pazarlama – satış birlikte ifade edilmelidir, ayrı ifade edilmeli ve fakat bir orkestra gibi birlikte anlamlı sesleri çıkarmalıdır. Satış – pazarlama iş ailelerinin arasındaki entegrasyonun geliştirilmesi için üst yönetim takımının sorumluluklar oldukça fazladır. Üst yönetimin sorumlukları nelerdir? Pazarlama – satış takımları arasında koordinasyonu sağlamak için nelere dikkat etmelerinde fayda var.

Gelecek durakta “Pazarlama – Satış Entegrasyonunda Üst Yönetimin Rolü ” ile yolculuğumuzu sürdürmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

                                                      YÖNETİMİ®            

Share

You may also like...