Pazarlama – Satış Entegrasyonu -III

This post has already been read 426 times!

Pazarlama – Satış Entegrasyonu -III

Rekabet Avantajı ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları,

“Pazarlama – Satış Entegrasyonu” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında entegrasyonun önemi, müşteri değeri ve entegrasyona dair paylaşmaya çalıştık.

Bu durakta “Rekabet Avantajı ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Pazarlama – satış entegrasyonu ile gelen rekabet avantajları:

Müşteri güvenini, memnuniyetini ve müşteri elde tutma oranını artırır.

Müşteri ömür boyu değerini en üst düzeye çıkarır.

Etkin bir satış ve pazarlama ilişkisi ile üstün müşteri değerinin oluşturulması firmalara sürdürülebilir ve gerçekçi rekabet avantajı sağlamaktadır.

Satış ve pazarlama etkileşimi, üretken ilişkilerinin gelişmiş verimlilik, rekabet gücü, üstün değer yaratma ve pazar performansı ile bağlantılı olması nedeniyle işletmenin genel performansı ve büyümesi için önemlidir.

Özellikle gerekeli noktalarda, etkinliklerde  sağlanan etkin pazarlama – satış entegrasyonu şirketlere küresel arenada da farklı rekabet avantajı sağlamaktadır ve bu avantajın derinliklerinde sağlıklı iletişim ve etkileşimi olduğunu görebiliyoruz.

Dengeli ve birbirlerini verilere dayanarak denetleyebilen pazarlama – satış entegrasyonun sağladığı rekabet avantajlarını çeyrek dönemlerde gerçekleştirdiğimiz iş sonuçlarını gözden geçirme toplantılarında da net olarak görebiliyoruz. Çeyrek dönem iş sonuçlarını gözden geçirme, değerlendirme toplantılarında, gelişmiş satış ve pazarlama etkileşiminin hem kurumsal büyüme hem de yeni ürün geliştirme üzerinde olumlu bir etkisi olduğuna tanıklık yapabiliyoruz.

Bu arada pazarlama – satış süreçlerinin entegrasyonunun oldukça kolay ve çatışmasız gerçekleştiğinden söz etmek mümkün değil. Entegrasyon sürecinde ve uygulama dönemlerinde ciddi çatışmalar yaşanabilmektedir. Entegrasyon sürecinin analiz – tasarım fazında oluşan ve sonrasında oluşabilecek çatışmaların kök gerekçeleri analiz edilerek çatışmaların etkin yönetimi konusunda katılımcı çalışmalar gerçekleştirilir.

Özellikle entegrasyonun kolaylaştırıcıları ile birlikte bu süreç bağlamında gerekli kaynaklar ve yetenekler belirlenir. Tam da bu nokta da aslında satış ve pazarlama entegrasyon sürecinde oluşan çatışmalara göz atılmasında fayda var.

Satış ve pazarlama entegrasyon sürecinde oluşan en temel çatışma gerekçesi:

Kişilerarası çatışma, satış takımındaki çalışanlar itme odaklı, daha taktiktir ve kısa vadeli bir odağa sahipken pazarlama takımındaki çalışanlar analitik, çekme odaklı, daha stratejik ve uzun vadeli bir odağa sahip olması. Pazarlama – satış arasındaki diğer çatışma gerekçelerinin detaylarına bakılmasında da fayda var

Gelecek durakta “Pazarlama – Satış Arasındaki Çatışma Gerekçeleri ” ile yolculuğumuzu sürdürmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.comwww.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

                                                      YÖNETİMİ®            


Share

You may also like...