Uluslararası Pazarlara Giriş Analizi -IX

This post has already been read 348 times!

Risk – Kazanım Analizi ???

Merhaba aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Uluslararası Pazarlara Giriş Analizi” kapsamında başlatılan paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında çevre analizi, pazarın büyüklüğü ve yapısı, coğrafik yoğunluk, ekonomik bağımlılık derecesi, talep türlerinin detayı, geliştirilmiş ürün, çok uluslu şirketler ile yerel şirketlerin kıyaslanması, ekonomik çevrenin pazarlama stratejileri üzerindeki etkisine dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Risk – Kazanım Analizi ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

iş operasyonlarının ekonomisini etkileyebilecek sosyal ve politik konulara vurgu yapılan risk / kazanım kriterlerine odaklanmaktadır. Bunlar, izlenen para ve maliye politikalarının niteliğini, para biriminin gücünü, enflasyon oranlarını, yaşam standartlarını, eğitim düzeylerini, toplumun ilerici ve yeni fikirlere açık olup olmadığını ve genel sosyal ve politik istikrar derecesini içerir.

Genel iş ortamının, iş dünyasının siyasi ve sosyal karışıklıklarla ne ölçüde başa çıkmak zorunda kalabileceğinin ve dolayısıyla yatırımın öngörülemeyen hükümet eylemlerine tabi olup olmayacağının bir resmini veren bu soruların cevaplarıdır.

Risk – kazanım analizinden sonra kültürel çevre analizi gerçekleştirilir.

Bu analizde kültürel çevrenin uluslararası pazarlama programının niteliği üzerinde doğrudan etkisi olan kültür tüm detayları ile çalışılır.

Ulusal sınırların ötesinde iş yapmak kaçınılmaz olarak farklı bir kültürel ortamda yetişmiş ve sonuç olarak farklı değerler ve beklentilere sahip kişilerle ve kuruluşlarıyla etkileşime yol açar. Tutum, inanç ve algıdaki bu farklılıklar, diğer birçok kültürel özellik ile birlikte temel öneme sahiptir

Kültürün kendisi uluslararası pazarlama takımı ve pazarlama programının niteliği üzerinde doğrudan ve yaygın bir etkiye sahiptir. Bu bağlamda da kültür kavramına bakılmasında fayda var.

Kültür birçok farklı şekilde tanımlanmıştır. Bununla birlikte, özünde, belirli bir toplumda yaşamanın bir sonucu olarak gelişen değerler kümesi ve öğrenilmiş davranış kalıplarıdır. Bu nedenle, kavram, bir kişinin hayatının her bölümünü kucakladığı ve davranış kalıpları üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olduğu için geniş bir kavramdır.

Uluslararası pazarlama takımı için, kültürel çevrenin ayrıntılı bir şekilde anlaşılması, birçok işadamının maliyetlerinde bulduğu gibi çok önemlidir.

Önyargılı davranış kavramlarına sahip bir pazara girmek ancak gerçekliğin önemli ölçüde farklı olduğunu bulmak için çok kolaydır. Bu nedenle kültürel analiz, pazarlama görevinin temel bir parçasıdır, ancak bazı ülkelerde oldukça farklı iki kültürün varlığıyla özellikle zorlaşmaktadır.

Gelecek durakta “Kültürel Analiz“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...