SORULAR VE SORUMLULUKLAR

This post has already been read 14058 times!

resSORULAR VE SORUMLULUKLAR- SORU SORMAK VE SORUMLULUK ALMAK ARASINDA NASIL BİR İLİŞKİ BULUNMAKTADIR?

Merhaba değerli dostlar zaman zaman öyle vakaları peşi sıra yaşarsınız ki, ne oluyor, nedir bu veya üzerine yoğunlaşmamız gereken bir olgunun mesajımı dır? Diye sorar buluruz kendimizi, değil mi?

Belki odaklanmanız ve çözüm getirdiğinizde benzer olgulara da bir ayna tutmuş olacağınız olguyu daha önce yaşayanlar ve farklı farklı zengin çözümler geliştirmişler ki tam da siz ayna tuttuğunuz olguyu paylaşırken ne var ki bunda biz daha önce karşılaştık, tahlil ettik ve çözdük ve de defalarca uyguladık söylemlerini duyabilirsiniz. Yıllar önce üzerinde çalıştığım ve maalesef henüz tamamlayamadığım “KNOWLEDGE MANAGEMENT- BİLGİ YÖNETİMİ” doktora tezi çalışması sırasında bir farkındalık yaşadım : bizler için yeni olan bir bilgi diğerleri için eski – yıpranmış belki de ne ticari nede sosyal olarak bir değeri olmayabilir amma velakin bize yeni ve tabiri caiz ise fırından taptaze çıkmış gibi bu bilginin kök kaynağını bulmak ve de ulaşmak istedimiz bilginin peşinden gideriz ve de gitmeliyiz diye de düşünürüm, çünkü her şey söylenmiştir dersek hiçbir konuda araştırma yapmaz ve de bırakın toplumları – takımları- şirketleri kendimizi geliştirmemiş oluruz. Çok uzattığımın farkındayım “SORU SORMAK İLE SORUMLULUK ARASINDAKİ İLİŞKİ” konusunda farklı noktaları yakalayanlar vardır bende kendimce yeni farkına vardım ve paylaşmaya çalıştım.

Zaman zaman yaşadığım aile-sosyal ortamlarda ve-ya özellikle aile şirketlerinde ortada bırakılan, ortada bırakıldığı için huzursuzluk ve de ve de bireylerin bir birinden kaçtığı saklanmak için duvarlar ve-ya mekanlar arandığı vakalarla ve resim kareleri ile o kadar çok karşı karşıya geldim ki, geçenlerde sabah uyanır uyanmaz bir şimşek çaktı neden bu soruları sormuyoruz çünkü soru sorduğumuz an sorumluluk alıyoruz, konu sizinle doğrudan ilgili olsun veya olmasın soru soran sorumluluk ile ödüllendiriliyor. Bir iki deneme bile yaptım ve yaptırdım. Sonuçlarını birlikte zenginleştirerek paylaşmaya NE DERSİNİZ?

DENGELİ – PAYLAŞIMLI VE ÇERÇEVESİ NETLEŞTİRİLMİŞ SORUMLULUK ALMAK HER ANLAMDA BİREYLERİ- TAKIMLARI VE ŞİRKETLERİ ZENGİNELŞTİRİR. AYSEL EVRAN-28.05.2016 ŞİMDİ DÖKÜLDÜLER EVRAN danJ

SEVGİLER VE SELAMLAR

 

Aysel EVRAN

  • Stratejik Planlama ve Aile Şirketleri Danışmanı 
  • Masadan sahaya devlet siyaset aile şirket aile ülke üniversite toplum birey yönetimi®
  • Bir Fularlık fark®
Share

You may also like...