ÖLÜM SON NOKTA MIDIR? BİTİŞ TEKİ BAŞLANGIÇ MIDIR?

This post has already been read 3463 times!

Merhaba değerli dostlar daha birkaç gün olmadı gencecik bir insanı Cahit Sıtkı Tarancı’nın söylediği gibi henüz biyolojik yaşının ortasına gelemeyen, yaş otuz beş yolun yarısına bir yılı olan Fatih kardeşimizi ebedi yolculuğuna gönderdik.

Nedense Ölüm kelimesini hiçbir vefat olgusunda kullanmayı tercih etmiyorum. Kişinin ölmediğine mi? Ölümü hiç kimseye yakıştırmadığım için mi? Veya kendisi gitse de öyle veya böyle bizde anılarının etkisi olduğu için mi? Bilemiyorum ölüm kelimesini kullanmaktan kaçınırım.

Fatih kardeşimizin ablası Edebiye hanım ile İstanbul Halk Ekmek’te tanıştık, fakat baktık ki bizim tanışmamızdan yıllar yıllar önce tanışmamızın kilometre taşları bizim haberimiz olmadan döşenmiş. Edebiye hanımlar bir zamanlar Diyarbakır’da ve de ilginç olan rahmetli amcam Halit Evran’a komşu olan bir apartmanda yaşamışlar. Edebiye hanımdan dolayı dünya efendisi ve bir o kadar da temiz-saf ve melek olan Fatih ile tanıştık. Fatih kardeşimiz ile zaman zaman manevi yerleri ziyaret ettik. Fatih kardeşimden bana Dolmabahçe de kahve ısmarlama sözü almıştım sözü Fatih her zaman yerine getirmek ve sözünde duracak biriydi, sözünde durmayan ben oldum, işlerin karmaşasından ve sözde yoğunluktan sözün yerine getirilmemesine neden olan bendim. Evet bu sözü yerine getirememekten dolayı çok üzgünüm, diğer yanda Fatih’in son anında elini tutmayı ve yaşama mücadelesine tanık olup ve kendisi beni duydu mu bilemiyorum onunla sohbet ettik.

Mekanı cennet olsun Fatih kardeşimizin.

Kahvelerinizi ertelemeyin.

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel EVRAN

  • Gelişim Ortağınız
  • Stratejik Planlama ve Aile Şirketleri Danışmanı 
  • Masadan sahaya devlet siyaset aile şirket aile ülke üniversite toplum birey yönetimi®
  • Bir Fularlık fark®

Share

You may also like...