21 Yüz Yılda Üretim Yönetimi -IV

This post has already been read 472 times!

Hedeflerin Gerçekleştirilmesi ?????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“21 Yüz Yılda Üretim Yönetimi” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında  dünden bugüne üretim dinamikleri, iş hedefleri, iş modeline dair paylaşımlar yapmaya çalıştık

Bu durakta “Hedeflerin Gerçekleştirilmesi ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

İşletmelerin oluşturduğu, geliştirdiği iş modellerinin başarısının göstergesi özellikle uzun vadeli hedeflerin gerçekleştirilmesidir. Niçin uzun vadeli hedeflerin gerçekleştirilmesinde ısrarcıyız? Bu ısrarımızın gerekçesine örnek verecek olursak : marka oluşturmak ve geliri iki katına çıkarmak uzun vadeli hedeflerdir. Bu hedeflere ulaşmak için işletmenin kısa ve orta vadede bazı ürün yatırımları yapması gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek için de ürünün müşteri için yaratacağı değer önerisinin tüm yönleri ile tanımlamalıdır.  Bu gerçekten hareket ile aslında müşteriye değer önerisini sunmanın ve iş sonuçlarını karşılamanın birçok yolu olabilir. Değer önerisini ve iş sonuçlarını sunmaya yönelik yürütme planı oluşturulur. Oluşturulacak yürütme planı, yürütme kolaylığına, yürütme maliyetine ve iş sonuçları üzerinde olumlu etki yaratma potansiyeline bağlı olabilir. etkin ve sürdürülebilir yürütme planı, tüm işletme işlevlerinin güçlü yönlerini hesaba katmalıdır.

Yürütme planının odak noktası müşteri beklentilerinin, taleplerinin ve oluşabilecek sorunlarını nasıl çözebileceği, iş sonuçlarının nasıl ve hangi metriklerle gözden geçirilebileceği ile ilgili olmalıdır.

Yürütme planlarının oluşumunu ve güncelleştirmelerini tetikleyen iş hedefleri belirlenirken dikkate alınması gereken parametreler :

Gerçekleştirilen faaliyetler ve pazara sunulan ürün – hizmeti etkileyecek iş kısıtları, pazara girme süresi

Yatırımları artırma potansiyeli

Faaliyet gösterilen pazarlardaki politikalar, yasal düzenlemeler ve uyumlar

Şirketin her anlamdaki ve derinlikteki teknoloji potansiyeli,

Şirketin finansal, fiziksel, iş gücü yetenekleri ve  mevcut becerileri vb parametreler

Bu ve eklenebilecek parametreler iş hedeflerini ve iş yapış deneyimini etkilediğinden dolayı hedefler belirlenmeden önce katılımcı ve farklı perspektiflerden bu parametreler detaylı çalışılmalıdır. Hedefler belirlenirken anlamlı sorulara ihtiyacımız var

Gelecek durakta “Üretim Yönetimine Farklı Bakış Açısı” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...