Görsel Yönetim –III

This post has already been read 991 times!

Görsel Yönetim ve Çalışan Memnuniyeti İlişkisi???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Görsel Yönetim” kapsamında başlattığımız paylaşım dizisinin önceki duraklarında şimdiler ve gelecekte yönetimin görselleştirilmesi gerekliliği ve önemi, görsel yönetime doğru yol alınmasına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık. 

Bu durakta “Görsel Yönetim ve Çalışan Memnuniyeti İlişkisi” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Görsel bir yönetim ortamında çalışan memnuniyeti de artmaktadır. Gerekçesi de çalışmalarını görünür kıldıkları için ve de görerek çalıştıkları için. Görüntüler ile gerçekleştirilen çalışmalar hakkındaki bakış açılarını genellikle pozitif şeklide değiştirmektedir.

Görselleştirme sürecinde her bir birey çalışmaya daha fazla dahil olduğunu net olarak yaşar ve genel memnuniyet seviyeleri artar. Tüm çalışanlar, hedeflere ve akranlarına göre nasıl davrandıklarını anlarlar. Nerdeyse ekranlarla çalışmaların her anının görünür olduğu platformlarda çok az sürpriz ve nispeten daha az kızgınlık vardır.

Görsel yönetim ilkeleri odaklı performans artışı ……

Bir organizasyon, görsel yönetim ilkelerine uygun, performansa dayalı bir ödül ve Tanıma Sistemi benimsediğinde, sistemin genel güvenilirliği doğal olarak artar.

Çalışanların görebileceği ve kontrol edebileceği verilere dayanan,

Çalışanların kuruluşun hedefleriyle doğrudan bağlantılı olan önceden belirlenmiş hedeflere dayanarak ödüllendirildiği ve sistemin işleyişini bildikleri ve anladıkları bir sistem motivasyonu, motivasyon ile gelen başarıyı sürdürülebilir kılmaktadır.

Sıkı işgücü piyasalarında, görsel yönetim kuruluşları yeni çalışanları işe almak için daha iyi fırsatlara sahip olma eğilimindedir. bu bağlamda çalışanlar, kültüre, fiziksel tesise ve bu kuruluşların geliştirdiği başarı için artan itibarına ilgi duymaktadır.

Tabii ki, görsel yönetimin en önemli sonucu olmasa da, en belirgin olan gelişmiş fiziksel alanların yeniden şekillendirilmesi de var. Malzeme, üretim ve iş akışları organize fiziksel alan çalışmaları etrafında geliştirilmiş ve kullanılan ve verimlilik iyileştirmeleri tarafından desteklenmektedir.

İnsanlar, ihtiyaç duyulan alanları yeniden belirleyerek boşa harcanan alanları ortadan kaldırmaktadır.  İşyerleri daha parlak, daha iyi olma eğilimindedir.

Görselleştirme esaslı yönetim felsefesi ile anılan bir diğer model süper market tarzı yönetimdir.

Gelecek durakta “Süper Market Tarzı Yönetim”  ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...